Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANKARA SAĞLIĞIN BAŞKENTİ OLUYOR

İbni Sina Enstitüsü (ISE) kuruluşun 25. Yılında “Sağlık Diplomasisi Konferansı” 13-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdi. İbni Sina Enstitüsü Başkanı Gerontolog Dr. Kemal AYDIN yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Yüzyılında sağlık alanında yenilikçi politikalar geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Sağlıkta inovasyon ile uluslararası sağlık şehri, sağlık serbest bölgesi, sağlıkta kümelenme, sağlık kooperatifçiliği , sağlık sergisi vb. çalışmalarla “2024-2071 Sağlık Strateji Belgesi” için hazırlık çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

İbni Sina Enstitüsü (ISE)

İbni Sina Enstitüsü (İSE) tarafından küresel ve ulusal ölçekte “Sağlık ve Bakım Politikaları Çalışma Grubu” oluşturularak mecvut durum, sorunlar, beklentiler ve çözüm önerileri raporu hazırlanacak.WhatsApp Image 2024 07 20 at 13.13.27

17-23 Ağustos İbni Sina Haftası’nda “Uuslararası İbni Sina Konferansı” sağlığın geleceği temasıyla gerçekleştirileceğini belirttiler. İbni Sina Enstitüsü kamu, akademi, özel sektör, sivil toplum kuruluşları , medya, uluslararası kuruluşlarla birlikte danışma kurulu, bilim kurulu , yüksek istişare kurulu, onur kurulunu oluşturarak küresel ve ulusal ölçekte yenilikçi politikalar raporu hazırlayacak.

17-23 Ağustos İbni Sina Haftası’nda başlayacak “Uluslararası İbni Sina Bilim, Kültür ve Sağlık Yılı” olarak kutlanacağını kararlaştırdılar.

Bu kapsamda Ankara’yı da dünya sağlık başkenti ilan ettiklerini açıkladılar. Yıl içerisinde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, 7-14 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Haftası’nda küresel ve ulusal etkinlikler planladıklarını açıkladılar.WhatsApp Image 2024 07 20 at 13.12.49 scaled