Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar Oldu Köy Günlerini Başlattı

Çorum Merkez Elköy köyü
Çorum Merkez Elköy köyü Pandemi sonrasında ilk köy gününü 31 Mart yerel seçimlerinde muhtar olan Mutlu Taşdemir’le başlattı.
Muhtarlık seçimleri öncesinde adaylığını açıkladığı ve köyü için yapmayı planladığı, her yıl ve düzenli bir şekilde yılda bir defa olsun birlik ve beraberlik sağlamak adına sosyal etkinlikleri önemsediğini belirtti.
Muhtar Mutlu Taşdemir, Çerkes köyü olan köyümüzde belli bir yaş grubunun altında kalan insanlarımız ve yeni nesil çocuklarımız ve gençlerimiz geleneklerimizi bilmiyor, bir birlerini tanımıyor bu vesile ile bir birleri ile tanışmalarını sağlamak, köy günlerimiz ve düğünlerimize yansıtmak amacıyla kış aylarında bir merkezde toplayıp gerekli bilgi ve eğitimle Çerkes oyunu, Mızıka ve Akardion gibi müzik aletlerimizi öğretmek istediklerini söyledi.
Amacının unutulmaya yüz tutan köy hayatını ve köy kültürünü canlandırmak, geçmişte birbirini tanıyan çeşitli il ve ilçelere iş ve çeşitli sebeplerle taşınmış insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağlamak ve bu şekilde bu olguları genç kuşaklara aşılamak olan köy günümüze icabet eden tüm konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.
KÖYE KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERDİ
Taşdemir konuşmasının sonunda, Köyümüzün emektarı uzun yıllar maddi, manevi katkıda bulunan köyümüzün büyüklerinden olan ve Çorum’un en eski emlakçı ve İnşaat müteahhitlerinden olan sayın Ahmet Atak beyefendiye değerli katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor ve teşekkürlerimizin bir göstergesi olarak hazırladığımız plaketi sunmak adına kendisini davet ediyorum plaketi takdim ediyorum dedi.
AHMET ATAK PLAKET İÇİN MUHTARA TEŞEKKÜR ETTİ
Ahmet Atak teşekkür konuşmasında köyün tarihçesinden bahsetti ve yeni neslin köyle ilgili bilmesi gerekenlerin altını çizerek anlattı ve 1864 Çerkes Soykırım ve Sürgünü ile köye Çerkeslerin 1881-82 yıllarında yerleştiğini köyün havasının ve yerleşim yerinin en iyi konumda olduğunu, gençlerin bu topraklara sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.
Köy gününe Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, CHP İl genel meclisi üyesi Veli Uysal, Ömer Poyraz ve Dursun Uzunca, Ak Parti İl genel meclisi üyesi Meryem Demir, Başak Gözde Taşkıran, Ortaköy eski belediye Başkanı köy muhtarları katılım sağladılar.
IMG 20240813 WA0001 1 IMG 20240813 WA0005