Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Sporcumuz Atla 500 Kilometre Koşacak !

Çorumlu atlı maraton dayanıklılığı

Çorumlu atlı maraton dayanıklılığı milli sporcumuz Hikmet Burhan Kaya zorlu mücadelede bayrağımızı dalgalandıracak.
Kazakistan’da düzenlenecek olan 11 ülkeden toplam 19 takımın 5’er kişilik takımların katılacağı dünyanın en uzun atlı maratonunda ülkemizi temsil eden 5 sporcudan biri olarak yarışta ter dökecek.Türk kafilemiz 5 gün boyunca Botai dağından başkent Astana da sürecek maratonda günde 100 kilometrelik etapları başarıyla tamamlaması halinde şehir merkezi Astana’ya varacaklar.

REKOR DENEMESİ OLACAK
Uluslararası birçok yarışta ülkemizi temsil eden Kaya, 500 kilometrelik parkuru tamamlarsa kendine ait olan tek günde koşulan 160 kilometrelik rekoru kırarak bir ilke imza atacak. Türkiye’den diğer takım arkadaşlarıyla birlikte atla yapılmış en uzun mesafe rekorunu yenileyecek. Bu başarıyı elde ederse, Türkiye’nin atla yapılmış en uzun mesafe rekorunu yeniden tarihe kazıyacak.
ÇORUMLU’NUN YAPTIĞINI HERKES YAPAMAZ
Kaya geçtiğimiz yılda ülkemizde ilk defa düzenlenen ve dünyanın tek günde yapılan resmi en uzun koşu olan 160 kilometrelik etabı Çorumda yetiştirdiği atı Kayrabey ile başarıyla tamamlayıp Türkiye’nin ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı. Bu önemli yarış, Kaya’nın ülkemizi uluslararası alanda temsil etmesi ve yeni bir rekora imza atması açısından büyük önem taşıyor. Çorumlu sporcumuzun bu zorlu parkurda elde edeceği başarı, hem ülkemiz hem de Çorum için büyük bir gurur kaynağı olacak.

unnamed 1 unnamed