Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATO Başkanı Baran, İş Dünyası İstişare Toplantısında ATO Üyelerinin Gündemini Aktardı

15 Kasım 2023-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nın çok verimli geçtiğini, iş dünyasının beklentileri ve problemlerini aktarma imkânı bulduğunu söyledi. Baran, “Reel sektör olarak dile getirdiğimiz ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorunu yer alıyor” dedi.

15 Kasım 2023-Ankara Ticaret

Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nı değerlendirdi. Toplantının başlangıcında Ticaret Bakanı Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında özel sektör kuruluşlarına yönelik “indirim çağrısı”na ilişkin gelişmeleri paylaştığını kaydeden Baran, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’ın çağrısı üzerine biz de Ankara Ticaret Odamız üyelerine enflasyonla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek indirim çağrısı yapmıştık” dedi. Toplantının verimli geçtiğini, iş dünyasının beklenti ve problemlerini aktarma imkanı bulduğunu belirten Baran, “Sayın Bakanımız bizi ilgiyle dinledi ve notlarını aldı” diye konuştu. Toplantıya katılanların gündeminde yer alan sorunları anlattığını bildiren Baran, “Reel sektör olarak dile getirdiğimiz ortak konuların başında beyaz ve mavi yakalı işçi bulamama sorunu yer alıyor. İnşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektör istihdam edecek insan bulamama sıkıntısı yaşıyor” dedi.

 

ATO Başkanı Baran’ın, 160 bin üyesini temsilen dile getirdiği konular arasında şunlar yer aldı:

 

-Enflasyon nedeniyle oluşan fiktif karların işletmelerin vergi yükünü artırması ve sermayesini eritmesi nedeniyle “Enflasyon Muhasebesi”ne geçilmesi.

-Reel sektöre yönelik uygulamalarda esnaf ve tacir arasında ayırım yapılmaması, iş dünyasının bir bütün olarak değerlendirilmesi

-Katma Değer Vergisi uygulamasında bazı sektörlerde ürünlerin alım ve satımında uygulanan farklı oranların işletmeler açısından işlem yükü oluşturması ve karışıklığa yol açması nedeniyle alım ve satımlarda tek oranlı KDV uygulanması.

-Vergi ödemeyi teşvik amacıyla düzenli vergi ödeyen mükelleflerin ödüllendirilmesi

-Ticari kredi kartlarının limitleri ve taksitlendirme süreçlerinin ihtiyaç dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi.

-İşletmelerin sermaye sıkıntısı nedeniyle finansman ihtiyacının devam etmesi.

-Eski adıyla Bağ-Kur yeni sistemle 4b olarak tanımlanan emeklilik sisteminde prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülmesi.

-Şirketlerin birleşmesinin özendirilerek güçlenmesinin sağlanması

-Ankara’nın ihracat ve turizm alanında gelişimi için yurtdışına direkt uçuşların sayısının artırılması.