Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BÜYÜKŞEHİR PSİKOLOJİK DESTEK HATTI TAM KAPANMADA DA HİZMET VERİYOR

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte kurulan Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Hattı, hem yurt içi hem de yurt dışında kaygı yaşayan vatandaşların stres, endişe ve korkularının giderilmesi için hizmet vermeyi sürdürüyor.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte

Görevli psikologlar tam kapanma sürecinde de hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında “0312 666 60 06” numaralı Psikolojik Destek Hattı’ndan ya da “0312 507 34 50-51” numaralı Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi telefon hattından ücretsiz psikolojik destek vermeye devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını önceleyen çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Koronavirüs salgının başladığı ilk günlerde kaygı, endişe, stres ve korku yaşayan vatandaşlara psikolojik destek sağlamak amacıyla Kriz Masası bünyesinde kurulan “Psikolojik Destek Hattı” vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. Psikolojik Destek Hattı, üç haftalık tam kapanma sürecinde de vatandaşlara hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

PSİKOLOJİK DESTEK BİR TELEFON KADAR YAKIN

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan psikologlar, 17 günlük tam kapanma döneminde pandemi sürecinden olumsuz etkilenen vatandaşlara ücretsiz psikolojik destek sağlayacak.

Yüz yüze görüşmelerin yapılmadığı tam kapanma sürecinde gerek Ankara gerekse yurt içi ve yurt dışından “0312 666 60 06” numaralı Psikolojik Destek Hattı’nı ya da “0312 507 34 50-51” numaralı Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi hattını arayan tüm vatandaşlara ücretsiz psikolojik destek verilecek.

Uzman psikologlar tarafından verilen temel psikolojik destek konuları şöyle:

-Kaygı bozukluğu,

-Covid-19 teşhisi tespit edilmiş kişiler ve yakınları,

-Hastalığa yakalanma ve yakınlarını kaybetme korkusu yaşayanlar,

-Dikkat problemi ve sınavlara hazırlanan gençlerin kaygı problemleri,

-20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların evden çıkamamalarına yönelik yaşadıkları kaygılar,

-Aile içi iletişim sorunları,

-Çocuk ve ebeveyn danışmanlığı,

-Maddi kaygılar.