BAŞKAN İMAMOĞLU, SERİNDERE YAŞAM VADİSİ’NDE KONUŞTU:
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ tarafından ıslah edilen ve Yaşam Vadisi’ne dönüştürülen Çekmeköy’deki Serindere’de incelemelerde bulundu. Çekmeköy’de, yağışlı havalarda sel ve taşkın sorunlarına neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve alt yapı çalışmalarının geldiği noktayı basın mensupları ile birlikte deneyimleyen İmamoğlu,
“İSKİ olarak, İstanbul’un 39 ilçesinde, şehrin göbeğinde kalmış ve ihmal edilmiş dere yataklarında, dere ıslahı ve diğer hususlarla ilgili çalışmalarda ve burası gibi belki hiç akla gelmeyecek şekilde orada metruk bir şekilde duracakken etkin, yeşil alanlara dönüşmesi konusunda devrim gibi bir dönemi yaşattığımızı düşünüyorum” dedi.
ÇEKMEKÖY
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Çekmeköy’ün çehresini değiştiren çalışmalarını yerinde inceledi. Çekmeköy’de, yağışlı havalarda sel ve taşkın sorunlarına neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve alt yapı çalışmalarının geldiği noktayı basın mensupları ile birlikte deneyimleyen İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Göreve geldikleri andan itibaren, İstanbul’un kenara itilmiş sorunlarına dönük çözümler geliştirdiklerini belirten İmamoğlu, “Özellikle dere yatakları, zaman içerisinde metruk kaldıkça işgallere uğramış, yapılaşmalar artmış ve korunması gereken bu sahalar, ne yazık ki çok yıllar yıllar geçerek yerleşime açılmış. Tabii dereler korunmadığı takdirde, su yatakları korunmadığı takdirde, onların barajlara ulaşması, erişmesi engelleniyor. Çevre kirliliği başlıyor. Ve bugün belki de kuraklığın yoğun yaşandığı ülkemizde, şehrimizde, iklim değişikliği hususunda gerekeni yapmamış oluyoruz” dedi.
Elmalı İçme Suyu Barajı, atık su tehlikesinden korundu.
ŞEHRE 83 BİN METREKARELİK YAŞAM VADİSİ KAZANDIRILDI
Projenin ikinci etabında ise, ıslah edilen Serindere’nin çevresi düzenlenerek Yaşam Vadisi’ne dönüştürüldü. Toplam 83 bin metrekarelik alanda; birçok aktivitenin yapılacağı meydanlar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, seyir terasları, piknik alanları, oyun parkları, spor alanları ile aktivitelerin yapılacağı yaşam alanları yer alıyor. Serindere Yaşam Vadisi Projesi kapsamında; 1.415 ağaç ve 180.694 çalı dikerek, toplam 40.000 metrekare yeşil alan oluşturuldu. Ayrıca proje alanı içerisinde 4 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkuru, etkinlik meydanları, teleferikli çocuk oyun alanları, sokak oyunları ve egzersiz parkları, mini futbol sahası, bitki tüneli ve piknik alanları yer alıyor.
2019-2022 ARASI TAMAMLANAN YAŞAM VADİLERİ
Hacetderesi Yaşam Vadisi 1. Etap
Beylikdüzü Yaşam Vadisi 3. 4. ve 5. Etabı
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi 1. Etap
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi 2. Etap
Silivri Boğluca Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap
Pendik Yaşam Vadisi 1. Etap
Kurbağalıdere Yaşam Vadisi 1. Etap
Tuzla Yaşam Vadisi 1. Etap 1. Kısım
Çekmeköy Serindere Yaşam Vadisi
YAPIMI DEVAM EDEN YAŞAM VADİLERİ
Ayamama Yaşam Vadisi 1. Etap
Hacetderesi Yaşam Vadisi 2. Etap
Çekmeköy Palamut Deresi Yaşam Vadisi
Ayazma Yaşam Vadisi 1. Etap
Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap
Ortaköy Yaşam Vadisi
Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 1. Etap
Cendere Yaşam Vadisi 1. Etap
Tuzla Yaşam Vadisi 1. Etap
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor Ve Yaşam Vadisi 3. Etap (Silahtarağa Parkı)
Haliç Kıyıları Yeşil Koridor Ve Yaşam Vadisi 3. Etap (Eminönü Meydanı)
YAPIMI PLANLANAN YAŞAM VADİLERİ
Ayamama Yaşam Vadisi 2. Etap
Pendik Yaşam Vadisi 2. Etap
Kurbağalıdere Yaşam Vadisi 2.Etap
Cendere Yaşam Vadisi 2. Etap
Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 2.Etap 1.Kısım
Baltalimanı Yaşam Vadisi 2. Etap
Haramidere Yaşam Vadisi
Eşkinoz Deresi Yaşam Vadisi
Menekşe Deresi Yaşam Vadisi
Kayaşehir Yaşam Vadisi
Hasanoğlu Yaşam Vadisi
Kemiklidere Yaşam Vadisi