DİLEK MUHTAR’LA YAPILAN GÖRÜŞMEDE ŞUNLARI AKTARDI :
“Çocukların okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla mahallemdeki bütün çocukları toparladık. Onlara birer tane kitap hediye ettik. Çok mutlular. Ben de okuma alışkanlığı kazandıkları için seviniyorum”.
500 kitap dağıtarak çocukların kitap okuyarak vakit geçirmesini, okuyarak topluma yararlı bireyler olmasını istiyoruz telefon, bilgisayar, televizyon gibi dijital ortamda kalan çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak ve sosyal hayata daha verimli hazırlanmaları amacıyla kitaplarımızı dağıtıyoruz.
Kitap okuyarak vakit geçirmelerini istiyoruz. İnşallah topluma yararlı bireyler olarak yaşamlarına devam ederler. Eğitim çocuklarımızdan başlıyor. Biz de elimizden geleni onlar için yapıyoruz ”
Dağıtılan kitapları alan çocuklardan kitap okuyarak değerlendireceklerini söylediler.
“Çocuklarımızın gözlerine mutluluk görmek bizi de mutlu ediyor”
Çocuklarımız çok mutlu oldular, mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Geleceğimiz olan bu çocukların gözlerinde ışık, mutluluk görmek bizi de mutlu ediyor”.
Kitap okuyarak vakit geçirmelerini istiyoruz. İnşallah topluma yararlı bireyler olarak yaşamlarına devam ederler”
çocuklara nasıl hizmet edilirse geri dönüşün ona göre olacak “Eğitim çocuklarımızdan başlıyor. Biz de elimizden geleni onlar için yapıyoruz.
Örnek muhtar Dilek Demir kimdir ?
1972 yılında Diyarbakır Doğumlu ve lise mezunu . Kendisini rol model olarak gören genç kızlarımıza örnek olmak ve öğrenimini tamamlamak için 49 yaşında üniversiteye gitmye karar vermiş . kendi çocukları ve mahalleli genç kızlar ile birlikte boş zamanlarında işlerinden artan zamanlarında ders çalışıyor. Her ne kadar Mardin kökenli olsa da , Diyarbakır’da doğmuş büyümüş. Ortaokul 2’inci sınıftayken okuldan alınıp ailesi tarafından evlendirmiştir. Ama pes etmeden çok çaba gösterip çalışmış ve liseyi dışarıdan bitirmiş. Üniversite hayatını erken yaşta evlendirilince bıraktığı aktaran MUHTAR ABLA eğitimini 49 yaşında bitirmeye kararlı görünüyor.
Dilek Demir’in 2’si kız 2’si erkek 4 çocuğu var. İçinde kalan okuma hevesini çocuklarını okutarak gidermeye çalışmış bir bakıma. Dört çocuğu da üniversiteyi bitirmiş, iş hayatına atılmak için atanmayı bekliyorlar.
Kız çocuklarının okumasıyla ilgili düşünceleri de net Demir’in: “Okumanın erkeği kadını olmaz, herkes okumalı’’.