Ahşap paletler gelişen dijital ticarete entegre hale geliyor. Dünyanın en önemli palet kuruluşlarından biri ve Türkiye’de de 50’den fazla lisanslı üyeye sahip olan EPAL, yeni geliştirdiği QR kodlu iPAL paletleriyle müşterilerine ürünlerinin mevcut konumunu takip etme imkanı sunuyor. iPAL paletleri sayesinde hem alıcı hem de satıcılar şeffaf bir lojistik süreci kazanıyor.
Ahşap paletler dijitalleşiyor
Taşıyıcı paletler taşıma ve depolama sürecinin istisnasız en önemli ayağını oluşturuyor. İthalat ve ihracatın ayrılmaz parçası paletler de uluslararası ticaretteki dijitalleşmeden payına düşeni alıyor.
Almanya merkezli ve dünyanın en büyük açık palet havuzuna sahip, aynı zamanda Türkiye’de 50’den fazla lisanslı üyesi bulunan EPAL, yürüttüğü iPAL projesiyle paletlerini dijitalleştiriyor. Paletlerdeki dijitalleşme adımı, taşınan ya da depolanan ürünlerin elektronik ortamda takip edilebilmesini mümkün kılıyor.
iPAL projesiyle önce müşteri memnuniyeti
EPAL, yürüttüğü iPAL sistemini gelecekte geliştirebilmek ve kullanıcı memnuniyetini arttırmak adına sürekli Ar-Ge çalışmaları yapıyor. iPAL akıllı palet projesi, EPAL Enterprise Lab’de Fraunhofer Malzeme Akışı ve Lojistik Enstitüsü ile ortak bir şekilde hayata geçiyor. iPAL projesiyle paletlere ilk olarak QR kod tanımlanıyor ve bu sayede her palet iPAL platformunda dijitalleşmiş oluyor.
Günümüzde her sektöre işleyen dijitalleşmenin paletlere yansıması olarak tanımlayabileceğimiz iPAL projesinin önümüzdeki yıllarda lojistik sektörüne büyük yenilik getirmesi planlanıyor. Özel kimlik numaraları sayesinde takip edilebilen QR kodlu iPAL paletleri, şu anda pilot bölgelerde kullanılabiliyor. Böylece iPAL projesi, dijitalleşmiş taşıma paletleri sayesinde, aynı zamanda
kullanıcılarına ürünlerinin mevcut konumunu takip etme olanağı sağlarken satıcılarına da daha şeffaf bir lojistik süreci sunmuş oluyor.
iPAL projesiyle ürün takibi artık çok daha kolay
Lojistik sektörüne büyük kolaylık getirecek olan iPAL projesi, aynı zamanda teknolojinin etkisini yaşamın tüm alanında hissettiğimiz bugünlerde, geleneksel yöntemlerle devam eden lojistik süreçlerini de tamamen değiştirecek.
Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Kaya; “Taşıyıcı paletlere eklenecek olan QR kodlar sayesinde müşterilerimiz ürünlerin takibi, teslimatı, bilgisi, durumu gibi birçok konuda hızlı bir şekilde bilgi sahibi olabilecek. iPAL projesinin, her zaman kendini geliştirerek ilerleyen bir kuruluş olan EPAL aracılığıyla hayata geçirilmesi de tahmin edilebilir bir sonuç. EPAL Türkiye olarak biz de tüm çalışmaları yakinen takip ediyor ve üyelerimizi gelişmeler konusunda sık sık bilgilendiriyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Uluslararası değişim yapabilen tek palet markası
EPAL, Avrupa’nın en çok tercih edilen Euro palet üreticisi olmasının yanında, açık Euro palet değiştirme havuzunu ve değiştirilebilir paletlerin kalite güvencesini düzenleyen Avrupa’daki tek aktif palet kuruluşu olma özelliğine de sahip.
EPAL, 30’dan fazla ülkede ve bu ülkelerin hepsinde aynı kalitede palet üretimi gerçekleştirebiliyor. Dünyanın her yerinde aynı kalitede üretilen EPAL paleti, uluslararası şirketler arasında değişim yapabilme imkanı sağlıyor.
EPAL, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor
EPAL, uluslararası ve bağımsız bir kuruluş. Ayrıca Türkiye’de Tüm EPAL Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) aracılığıyla temsil ediliyor. 2010 yılında kurulan TEPAL’in merkezi İstanbul’da yer alıyor. TEPAL aynı zamanda Avrupa Paletçiler Birliği’nin (EPAL eV.) Türkiye Ulusal Komitesi ve EPAL eV. yönetimi ile koordineli şekilde çalışmalarını yürütüyor.
TEPAL, üyelerinin EPAL lisansı başvurusu işlemlerini yürütüyor. Aynı zamanda EPAL lisansı bünyesinde üretim ve tamir işlemleri yapan üyeleriyle Avrupa Paletçiler Birliği arasında iletişimi ve iş birliğini sağlayabilmek adına çalışıyor.