Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EVİMİZ ATÖLYE PROJESİ ÇİLEK, KIRKLARSIRTI ve İSTİKLAL MAHALLELERİ’NDE

Başkent Postası Gürkan Genç

Başkent Postası Gürkan Genç

EVİMİZ ATÖLYE İLE 1.000 KADINA ULAŞTIK

 

MERAL SEÇER: “BU PROJEYLE EVDE GİZLİ KALMIŞ KADIN İŞ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

 

 

EVİMİZ ATÖLYE İLE 1.000 KADINA ULAŞTIK

 

MERAL SEÇER: “BU PROJEYLE EVDE GİZLİ KALMIŞ KADIN İŞ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARTIYORUZ”

 

AYŞEGÜL CİCİ: “EŞİMİN GELİRİ YETERSİZ, AİLE BÜTÇESİNE KATKI SUNMAK İÇİN BU KURSA GELDİM”

 

BİNNUR ERKULU: “KADINLARIN ÖZGÜVENİ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

 

 

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi işbirliğinde, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen  ‘Evimiz Atölye’ projesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Çilek, Tarsus ilçesine bağlı Kırklarsırtı ile Mezitli ilçesine bağlı İstiklal Mahalleleri’nde yaşayan kadınlarla buluştu.

16 mahallede atölye kapsamında ‘Çoraptan Oyuncak’ yapımını öğrenen kadınlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projeyle, kadınların hem aile ekonomilerine, hem de sosyalleşmelerine katkı sağlandığını söyledi.

 

Meral Seçer: “Kadınlar bir arada yeni fikirler üretiyorlar”

 

Çilek, Kırklarsırtı ve İstiklal Mahalleleri’ndeki kadınlarla bir araya gelen ve kadınların birlikte bir şeyler üretmelerinin, aynı zamanda yeni fikirlerin de ortaya çıkmasına olanak sağladığına dikkat çeken Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesi, aslında evde gizli kalmış kadın işgücünün ortaya çıkması maksadıyla hayata geçirilen bir proje. Kadınlarımız bu proje sayesinde ev ekonomilerine katkı sağlarken, sosyalleşme imkanı da buluyorlar. Üretmenin, birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Ayrıca bu projeye, doğaya katkısı açısından bir geri dönüşüm projesi de diyebiliriz. Proje başladığından bugüne kadar yaklaşık bin kadınla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadınlarımızın ilgisi ve üretme isteği, bu çalışmamızın daha da ilerlemesine ve sayımızın çoğalmasına olanak sağlıyor” diye konuştu.

Burada amacın bir farkındalık yaratmak olduğunu da sözlerine ekleyen Meral Seçer, “Ayrıca kadınlarımızın birlikteyken ürettikleri fikirlerle, çok güzel ve farklı projeler de ortaya çıkabilecek. Çünkü bu fikirleri sunduğunuz zaman, arkamızda bize destek verecek bir Büyükşehir var duygusunu yaşayacaksınız. Bir şey üretmek istediğinizde, ortaya çıkartmak istediğinizde size destek veren, kadınların çalışmasına destek veren bir Belediye Başkanımız var. Ayrıca O’na da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“Kadınlara bire bir katkı sağlıyor”

 124723 thumbnail evimiz atolye projesi cilek kirklarsirti ve istiklal mahallelerinde 7

Atölye çalışmasına aile bütçesine katkı sunabilmek için katıldığını söyleyen 2 çocuk annesi Ayşegül Cici, “Kadınlara bire bir katkı sağlıyor. Eşimin geliri yeterli olmadığı için, çoraptan oyuncak yaparak aile bütçesine katkıda bulunmak istedim” diye konuştu.

 

Sürekli boş durmaktansa yeni bir şeyler öğrenmek istediği için atölye çalışmalarına katıldığını söyleyen 3 çocuk annesi Zeynep Yılmaz, “Evde boş vaktimiz çok olduğu için, çoraptan oyuncak yapma kursuna katıldık. Bu çalışmayı bize muhtarımız söyledi. Ben de hem boş zamanımı değerlendirmek, hem de eve katkıda bulunmak için katıldım” şeklinde konuştu.

 

“Atölye çalışmalarında yeni arkadaşlar ediniyoruz”

 

Atölye çalışmalarının, yeni arkadaşlar edinmesini sağladığını ve mutfak harçlıklarını çıkarttıklarını kaydeden 5 çocuk annesi Türkan Doğan ise “Çok güzel bir etkinlik. Zor şartlarda yaşıyoruz artık. Her şey pahalı. Evlilik yaşındaki çocuklarımızı evlendiremiyoruz. Bu ürünleri satarak mutfak harçlığımızı çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Muhtar Cülük: “Çalışmayan bayanlarımız iş sahibi olmuş oluyor”

Kırklarsırtı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cülük, “Buradaki amacımız, çalışmayan bayanlarımızı oturduğu yerden bir iş sahibi yapmak. Ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak. Bu projeyi başlattığı için Vahap Başkanımız ve eşi Meral hanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Aile bütçesine katkıda bulunmak için güzel bir fırsat”

 

El becerilerini geliştirebileceği bir uğraş aradığını ve projeye katılım sağladığını belirten Arzu Dokuyucu, “Böyle bir uğraş arıyordum. Tesadüfen muhtarlıkta ilanını gördüm. Hem zaman geçiriyorum, hem el becerimi genişletiyorum, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum” diye konuştu.

 124829 thumbnail evimiz atolye projesi cilek kirklarsirti ve istiklal mahallelerinde 5

3 çocuk annesi Güllü Karcı’da, “Güzel oldu, yeni arkadaşlıklar edindim. Evime de katkı olacak. Eşim de hoş karşıladı” şeklinde konuştu.

 

Sibel Demirçiler de projeyi çok beğendiğini kaydederek, “Belediyemizin bu projesini çok beğendik. Ben bir çorap bile dikemezken, şimdi çoraptan oyuncak yapıyorum. Evimize de bir katkımız olacak. Çok memnunum, Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Muhtar Demiralp: “Bu projelerden mahalle olarak faydalanıyoruz”

İstiklal Mahallesi Muhtarı Yasemin Demiralp, “4 haftadır yapılan kursumuz harika geçti. Mahalle kadınlarımız bu kurstan çok memnun kaldılar, çok mutlu oldular. Mahalle sakinleri adına sevgili Başkanım Vahap Seçer’e çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten birbirinden güzel projeler var. Bu projelerden mahalle olarak faydalanıyoruz. Vahap Başkanım seçilmeden önce, Davultepe’ye hiçbir konuda hizmet gelmezdi. Sağ olsun seçildikten sonra her konuda hizmet geliyor. Bütün eksiklerimizi tamamladık, yaptık ve hala da yapıyoruz. İyi ki var başkanım, iyi ki seçilmiş” diye belirtti.

 

“Kadınların özgüveni için çok güzel bir proje”

 

22 yaşındaki Nuran Bolat, “Bu proje ile hem ekonomik olarak kendimde güç buldum, hem de küçük çocuğuma oyuncaklar üretebilmenin sevinci var içimde. Burada çok güzel arkadaşlar edindim ve hocalarıma da tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kamile Yuvarlakoğlu, bu organizasyonun psikolojisine çok iyi geldiğini belirterek, “Yaklaşık 10 ay önce eşimi kaybettim. Psikolojik açıdan bu uygulama bana çok iyi geldi. 3 ay gibi kısa bir sürede oyuncak yapmayı öğrendik. El emeğinin karşılığını alabilmek çok güzel bir şey. Ben özellikle Başkanımıza, bu organizasyonu tertip eden herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Binnur Erkulu da çok güzel bir proje olduğundan söz ederek, “Kadınların özgüveni için çok güzel bir proje. Şu an için yeniyiz bu konuda, ama kesinlikle ekonomik katkısı olacağına inanıyorum. Zaten tezgah açacağız yakın bir zamanda. Kendi emeğimizi sergileyip kazanç sağlayabiliriz. Mutfağımıza katkıda bulunabiliriz” ifadelerini kullandı.