Şirket, son teknoloji IoT çözümleri ile işletmeleri ve endüstrileri sürdürülebilir, net sıfır karbonlu bir geleceğe doğru dönüştürmeyi amaçlıyor.
Karbon ayak izinin azaltılmasının sürdürülebilirlik açısından önemli olduğuna dikkat çeken Connected Systems CEO’su Ferhan Köksal, “Küresel iklim kriziyle mücadelede kritik bir dönemeçteyiz. Kuruluşların sürdürülebilirliğe önemli bir etki yaratması, karbon ayak izini azaltması, karbon ayak izini azaltması için gerekli araç ve teknolojileri sağlamaya odaklanıyoruz. Geliştirdiğimiz IoT çözümleri hem çevre hem de sonuç üzerinde olumlu bir etki yaratacak şekilde tasarlandı. Farklı sektörlerdeki işletmeler, teknolojimizi operasyonlarına entegre ederek sürdürülebilirliğe yönelik somut adımlar atabilir ve net sıfır emisyona ulaşmada önemli bir rol oynayabilir. Net sıfır karbonlu bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlikte, mevcut ve gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya inşa edebiliriz” şeklinde konuştu.
Son teknoloji IoT çözümleri şirketlere önemli avantajlar sağlayacak
Ferhan Köksal, Connected Systems IoT çözümlerinin temel özellikleri ve avantajları hakkında şu bilgileri verdi: “IoT sensörleri ve cihazlarımız enerji tüketimi, emisyonlar ve kaynak kullanımına ilişkin gerçek zamanlı veriler sağlıyor. Böylece kuruluşların verimsizlikleri belirlemesi ve israfı azaltması daha kolay hale geliyor. Gelişmiş analitik platformumuz, ham verileri eyleme dönüştürülebilir içgörülere dönüştürerek işletmelerin kaynak kullanımını optimize ediyor. İşletmelerin karbon ayak izlerini azaltan bilinçli kararlar almasına yardımcı oluyor. Enerji yönetimine bütünsel bir yaklaşım sunarak kuruluşların enerji kullanımını izlemesine ve kontrol etmesine, israfı azaltmasına ve verimliliği artırmasına olanak tanıyoruz. Şirketler, IoT teknolojimizden yararlanarak, uluslararası karbon azaltma taahhütlerine ve net sıfır hedeflerine uygun olarak karbon emisyonlarını doğru bir şekilde ölçebilecek, yönetebilecek ve azaltabilecekler. Çözümlerimiz tek bir organizasyonun ötesine geçerek tedarik zinciri ortaklarının iş birliği yapmasına ve emisyonları kolektif olarak azaltmasına olanak tanıyor. Uzaktan erişim ve kontrol yetenekleriyle kuruluşlar, iş sürekliliğini sağlarken operasyonlarını optimize edebilecek, seyahatleri azaltabilecek ve karbon ayak izlerini en aza indirebilecek.”
AB’nin sınırda karbon düzenlemesi, IoT çözümlerine talebi artıracak
Avrupa Birliği’nin duyurduğu sınırda karbon düzenlemesinin karbon salınımını azaltmak ve kontrol altında tutmak açısından önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Ferhan Köksal, “Sınırda karbon düzenlemesi, karbon kaçağı olan ürünlerin AB ülkelerine ihracatı sırasında salınımın azaltılmasına yönelik bir vergilendirme sistemi. Bu sistem sayesinde firmaların daha az karbon salınımı yapması hedefleniyor. 1 Ekim 2023 itibari ile AB’ye ihracat yapan şirketlere sınırda vergi uygulaması regülasyonunu yayımlanmıştı. Şu aşamada 5 sektörü kapsıyor ancak 2025’te AB’ye ihracat yapan tüm sektörleri kapsayacağı belirtiliyor. Bu düzenlenmenin karbon salınımı azaltmaya yönelik IoT çözümlerine olan talebi daha da artıracağını öngörüyoruz ” şeklinde konuştu.