Kendinizden bahseder misiniz?
1987 İstanbul doğumluyum. Bir subay kızı olduğum için ülkemizin pek çok şehrinde ve ilçesinde eğitim gördüm. Ankara gölbaşı Anadolu lisesi ve Erciyes Üniversitesi eczacılık Fakültesi’nden birincilikle mezun oldum. 2010 yılında ilk eczanemi iyilik eczanesi adı altında Ankara Mamak’ta açtım. 2011 yılından bu yana da Siteler de Çiğiltepe eczanesi sahibi ve mesul müdürü olarak birinci basamak sağlık hizmeti vermekteyim. Evliyim,6 ve 8 yaşlarında iki erkek çocuk annesiyim. Oğullarım Ankara’da özel bir kolejde eğitimine devam etmektedir. Eşim de benim gibi serbest eczacılık yapmaktadır.
Başarı hikayenizi merak ediyorum. Paylaşmak ister misiniz?
Hep çok çalışkan ve disiplinli olmuşumdur. Yaptığım bir işin yarım kalmasından nefret ederim. Yarına bırakılmış bir iş benim gözümde yapılmamış demektir.
Tüsiav ile nasıl tanıştınız? vakıf faktörünün iş hayatınıza sağladığı katkılar oldu mu? birlikte planladığınız ortak bir proje var mı?
Tüsiav ile tanışmam eski bir arkadaşım vasıtası ile oldu. Ar-ge platform başkanı olarak göreve başladım.Sayın Veli Sarıtoprak’ın da yardımlarıyla Türk Eczacıları birliği başkanı ve Ankara eczacı odası başkanı katılımları ile ‘tecrübe konuşuyor’ isminde bir panel düzenledim. Büyüklerimizin tecrübelerinden gençlerimizin de faydalanabilmesi için yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyorum.
Vakıf sayesinde kendi kapalı sektör çevremden sıyrıldım. Farklı sektörlerden insanlarla tanıştım. Onların hayata bakış açıları kendi işime uygulayabilmem ve hayatımı yönlendirmem açısından çok faydalı oldu. Bu farklı bakış açıları aynı zamanda karşılaştığım problemlere tek noktadan değil farklı açılardan yaklaşarak çözmemde yardımcı oldu.
Yeniliklere açık mısınız? faaliyet gösterdiğiniz sektörün hedef ve projeleri nelerdir?
Kendini devamlı güncellemek, geliştirmek, insan sağlığını her şeyin üzerinde tutan biz titiz sağlıkçıların bu ülkeye borcudur. Eczacılık alanında da hep ‘hastalarımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz’ in peşindeyiz. Bunun için de kendimizi ve iş yerlerimizi devamlı güncelliyoruz.
Mesleğimiz hastalarımıza sadece raftan ilaç indirim paketleyip vermek değildir. Yıllarca ülkemizde mesleğimiz maalesef bu şekilde anlaşılıyor. Ancak biz genç eczacılar olarak aldığımız bilimsel eczacılıktan hareketle ilacın üretiminden hastaya doğru sunumuna kadar sorumluyuz. Bu yüzden eşim ve ben eczanelerimizde birinci basamak sağlık hizmetinin gerekleri olan hastaların ilaca doğru ulaşmaları ve tedavileri ile ilgili doğru danışmanlık hizmeti almaları için farmasötik bakım hizmeti projemizi fakülteden farmakolog hocalarımız danışmanlığında vermekteyiz. Bu sayede hastalarımız ilaçlarını doğru ve akılcı bir şekilde kullanmakta, hastalarımızın tedavi ile ilgili bilgilendirilmeleri doğru bir şekilde yapılmakta, ilaçlarının tedavisindeki süreçleri takip edilmektedir. Hastalarımızın kullandıkları ilaçlar akılcı bir şekilde kullandırıldığından doğrudan ülke ekonomisine de katkı sağlanmaktadır.
Bu hizmetimiz ile ilgili eğitim eczanelerimizde çalışan stajyer eczacılara ve yardımcı eczacılara aktarılmakta, kendi eczanelerini açtıklarında da bu hizmeti vermeleri konusunda teşvik edilmektedirler.
Genç iş insanlarına iş yaşamında başarıya dair tavsiyeleriniz nelerdir?
Genç iş insanları yaptıkları her iş’te en iyisi olmak zorundalar. Hayallerini ertelemeden projeye dökmeli ve yatırımlarını sağlam temellere dayamalıdırlar. Unutmayalım ki çalışkan ve dürüst olmak her zaman kazandırır. Sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. Değişime ayak uydurmak çok önemlidir. Ancak değişimin önünde olmak değişimi hissedip ona göre pozisyon almak çok daha önemlidir. Bu yüzden değişen dünyayı sürekli takip etmek gerekiyor. İnovasyonda ilk olmak şarttır. İlk olan her zaman daha çok kazanır.