Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1000 gönüllüden 1’i sen ol

1000 Gönüllü’den 1’i sen ol derneği olarak Yenimahalle Belediyesi Zübeyde Hanım konuk evinde kalan hasta ve hasta yakınları ile Ocak ayı Serviks kanseri farkındalığı kapsamında çok verimli bir buluşma gerçekleştirildi.Bu buluşma hastalara hem moral hemde bilgilendirme niteliğinde oldu.

1000 Gönüllü’den 1’i sen

Dernek Başkanı ÇİĞDEM KUZUCU  ” Kanser zorlu bir sınav.Onkoloji ve Hemotoloji koridorlarında yolculuk ise meşakkatli bir yolculuk. Bu koridorlarda yürürken ister istemez konuya hakim oluyorsunuz.Farkındalığınız artıyor.Dernek olarak bizim asıl amacımız ve yapmak istediğimiz hastalıklarını bir nebze unutturabilmek , hoşça vakit geçirmelerini sağlamak , yüzlerini güldürebilmek ,hastalığa ufak bir mola vermek.Aldıkları radyoterapi ve kemoterapiden o kadar yorgunlar ki , evlerinden uzak bilmedikleri bir şehirde onlara ; yalnız değilsiniz biz buradayız mesajını vermek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Evlerimizde yaptığımız anne keki ,anne böreği , anne kurabiyesi ile  ev özlemini gidermeye çalıştık. Sevinçlerini, üzüntülerini paylaştık. Uzun uzun sohbetler ettik .En önemlisi ise anlattıklarını dinledik.Ayni zamanda dernek üyemiz ve gönüllü müzisyenimiz Yakup Günay orgu ve sesiyle gecemize renk kattı.İstek türküler söylendi ,oyun havaları ve halayla gecemiz muhteşem geçti.Hatta bir hasta bizlere bir türkü seslendirdi.Hastaların katılımı bizim için mutluluk vericiydi. Dernek üyelerimiz ve dernek gönüllülerimizle birlikte hoşça vakit geçirdik. Gecenin sonunda hastalarımız çok mutlu odalarına döndüler.” dedi.

Dernek üyesi Şerife Semerci ise “Ben kendi adıma hastalar ve yakınları için çok mutlu oldum.  Rahim ağzı farkındalık bilgilendirmesinde erken tanının ve düzenli kontrollerinin önemi  bir kez daha anladım.Bir hasta yakını olarak derneğimizin  parçası olmaktan dolayı da çok mutluyum. Sohbet etmek hem bana hem onlara iyi geliyor dedi.”
Dernek üyesi Gülşen Çamlı Aslan  ise  Zübeyde hanım konuk evi aynı zamanda iyi idare edilen ve çok konforlu bir yer. Keşke sayıları artırılsa bizlerde bu tür organizasyonları daha arttırarak farkındalık oluşturabilsek.Hem hastalar hem bizler terapi tadında vakit geçiriyoruz dedi ” Bilgilendirme toplantısı yapan Dernek üyesi Mehmet ŞİMŞEK’İN ise hastalığın nasıl bulaştığı ,korunma ve önleme yollarını anlattığı konuşması büyük ilgi gördü.Hastalar sorularıyla katkıda bulundular .Dernek üyesi Leylan Gülpınar Geçirdiğimiz bir kaç saati hiç bir şeye değişmem benim için paha biçilmez.Tum dernek arkadaşlarım içinde öyle olduğunu biliyorum.Daha birkaç gün öncesine kadar tedavilerin ağırlığından dolayı yürümekte zorlanan genç bir kızımın sahnede bizimle birlikte dans etmesi mucize değilde nedir.Ona eşlik etmiş ve orda olmuş olmaktan hem gurur hemde mutluluk duydum . Hepsine geçmiş olsun diliyorum umarım en kısa zamanda sağlıklarına ve evlerine kavuşurlar” dedi.

IMG 20240127 WA0014 IMG 20240127 WA0012 IMG 20240127 WA0015