Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANKESOB’dan OİDDG Eğitim Semineri

ANKESOB OİDDG Üyeleri Eğitim Semineri’nde konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, verimlilik adına eğitimi önemsediklerini, kurum kültürünü geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı öncelikli hedefleri arasında tuttuklarını, bu doğrultuda hem mesleki hem de kişisel gelişim üzerine etkinlik ve eğitim ve uygulamalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti.

ANKESOB OİDDG Üyeleri Eğitim

ANKESOB “Oda İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu (OİDDG) Üyeleri Eğitim Semineri”, 2 gün süre ile 2 ayrı gruba yönelik olarak ANKESOB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

OİDDG Eğitim Seminerinde; Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı Gürler Soylu tarafından; “Ülkemizdeki Çıraklık/Mesleki Eğitim Uygulamaları ve Karşılaşılan Sorunlar”, BMEDB Üyesi/GÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Poyrazoğlu tarafından; “İletişim Teknikleri”, BMEDB Üyesi/ASO METES Müdürü Dr. Halis Yeşil tarafından; “Meslek Standartları”, BMEDB Üyesi/Ulus MTAL Öğretmeni Haydar Battaloğlu tarafından; “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar Ge Müdürü/BMEDB Üyesi Erdoğan Özen tarafından; “Çıraklık Eğitiminde İDDG’lerin Rolü/Önemi ve İDDG Mevzuatı” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

OİDDG Eğitim Seminer programının açılış konuşmalarını yapan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, kurum olarak ekonomik ve sosyal gelişmişlik adına, verimlilik adına eğitimi önemsediklerini, kurum kültürünü geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı öncelikli hedefleri arasında tuttuklarını, bu doğrultuda hem mesleki hem de kişisel gelişim üzerine etkinlik ve eğitim uygulamalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti. Ar konuşmasında özetle şunları ifade etti:

KURUM KİMLİĞİ/KURUM KÜLTÜRÜ: Bütün kuruluşların kendine özgü bir kimliği vardır. Kurum kimliği, bütün personelin duygusal olarak kendisine bağlandığı değerler, felsefe ve kurumsal bilinçtir. Her kurum kendisini çevresindeki kurumlardan ayırt eden bir kurum kimliğine sahiptir. Kurum üyelerinin paylaştığı; duygular, normlar, etkileşimler, etkinlikler, beklentiler, varsayımlar, inançlar, tutumlar ve değerler, kurum kültürünün özünü oluşturur.

KURUM FELSEFESİ: Bir kurumda çalışan personelin davranışlarını yönlendiren, paylaşılan düşünce ve inançların tümüdür. Kurum felsefesi, davranışlara ve kararlara yol gösterir. Kurum kültürünü açıklar, kurumun performansını artırır.

ÖĞRENEN KURUM KÜLTÜRÜ: Öğrenen kurum kültüründe kişiler amaçlarına ulaşmak açısından kapasitelerini sürekli geliştirirler. Yeni fikirler ortaya atılır, sürekli beraber öğrenme içgüdüsü içerisinde hareket edilir. Öğrenen kurum kültürünün, bir başka ifade ile öğrenen organizasyon oluşabilmesi 4 aşamada gerçekleşir: Bilinen organizasyon, anlayan organizasyon, düşünen organizasyon ve öğrenen organizasyon. Öğrenen kurum veya öğrenen organizasyon olmak konusunda iddialı olanların en önemli özellikleri öğrenmeyi sürdürme konusunda iddialı olmalarıdır. Öğrenme her yerde, her zaman vardır. Toplantılarda, ortaya çıkan üründe, verilen hizmette. Şurası asla unutulmamalıdır ki, gelecekte en başarılı olacak kişi ve kurumlar en kolay ve en hızlı öğrenenler olacaktır.

YAŞAM BOYU ÖĞRENENLER: Yeni öğrenme programlarına katılmak için gönüllü olurlar. Konularıyla ilgili kitap, dergi vb. okurlar, seminer, panel ve fuarlara katılırlar. Yaptıkları ve öğrendikleri hakkında birçok insanla konuşup, deneyimlerini paylaşırlar. Trendleri izleyip, tahminlerde bulunurlar. Geleceğe hazırlık yaparlar, yeni fikirleri denetlerler.

KEYFİ ÖĞRENENLER: Kendisinden beklenenleri yerine getirmek amacıyla gerekli eğitimlere katılırlar. Öğrenmeden bazen şikayet, bazen keyif alırlar. Eğitim programlarına katılmak için başvurmazlar. Yöneticilerin istediği ya da önerdiği işleri yaparlar. Ekip çalışmalarını iş yapmadan, rahatlamak için bir fırsat olarak görürler. Çoğu politik oyunları bildikleri için başarılı olurlar.

İSTEKSİZ ÖĞRENENLER: Yeni bir şey öğrenmeyi ret ederler. Eğitim düzeyi ne olursa olsun, okul işini çoktan bitirmiş olduklarını düşünürler. Bildikleri şeyin güvencesine saklanırlar. Daha fazla öğrenmek için istekleri yoktur. ‘Böyle gelmiş, böyle gider’ ifadesini severler. Terfi edilmediklerinde söylenip dururlar. Verilen işlere pek ilgi duymazlar. Küçülme olduğunda işten ilk çıkarılan onlar olur.

ÖĞRENEMEYEN KURUM KÜLTÜRÜ: Pozisyon neyse ben oyum, düşman dışarıda/her yerde, sorumluluk üstlenme kuruntusu, olaylara takılıp kalma, kaynamış kurbağa masalı, tecrübe ile öğrenme hayali, yönetim takımı efsanesi olarak kendini gösterir.

GÜÇLÜ KÜLTÜRE SAHİP: Başarıya teşvik, özerklik, denge, sorumluluk, esnek yapı, hoşgörü ortamı, sosyal yaşama ilgi, uyum ve ahenk, adil ödül-ceza sistemi her şey amaçların gerçekleşmesi içindir.