Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“2023 Seçimlerinde AK Parti Kaybederse TÜRKİYE Silinecek!..”

Mısırlı Gazeteci Sabır Meşhur’un Türkiye Hakkındaki İlginç, Çarpıcı ve Cesur Açıklamaları

Mısırlı Gazeteci Sabır Meşhur’un

Haber-Yorum: Muhsin AKIL

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur’un batıya (ABD ve İsrail’e) karşı Türkiye’yi destekleyen düşünceleri, fikirleri, yorumları,  AK Parti ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan hakkındaki çarpıcı, ilginç ve cesur  açıklamaları Türkiye’de gündem olmaya devam ediyor.

Youtube üzerinden yaptığı yayınlarla Arap dünyasında olduğu kadar Türkiye’de de bir hayli ses getirmiş ki çok yakından takip edilmektedir. Sabır Meşhur, soy ismi gibi Türkiye’de de meşhur olmuştur. İslâm tarihi, mezhepler ve mezhep çatışmaları, İslami hareketler, radikal ve siyasal İslam, İran ve Şia hakkında ilginç düşünceleri ve fikirleri ile tanındığı kadar aynı zamanda batı dünyasının İslam dünyası üzerindeki oyunlarını, planlarını ve tuzaklarını da cesurca açıklamaları ile tanınmaktadır. O yüzden gerçekten ilginç/enteresan bir gazeteci, düşünür ve yazardır.

Mısır’da seçimle iktidara gelen Müslüman Kardeşler uzantılı Nursi hükümetine yönelik kanlı bir darbe sonrasına ülkesinden ayrılmak zorunda kalan gazeteciler Avrupa ülkeleri, İngiltere ve diğer başka ülkelere giderken Sabır Meşhur Türkiye’ye gelmiş. Türkiye’yi, AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ı o kadar çok sevmiş ki milyonların izlediği Türkçe altyazılı videolarında Türkiye’yi savunuyor, Türkiye’nin İslam dünyasının lideri olduğundan bahsediyor ve Türkiye üzerine övgüler ve yapıcı eleştiriler yapıyor.

Öte yandan siyasi ve İslam tarihi yönünden çok donanımlı olduğu için Emevi, Selçuklu, Osmanlı, Hulefâ-yi Râşidîn tarihi üzerindeki yapmış olduğu analizler, tespitler çok dikkat çekiyor. Şia, Nusayri ve Sünni mezhep ayrılıkları ve çatışmaları yüzünden İslam dünyasına verilen zararlar üzerindeki yorumları da çok önemli. Bu ayrılıklar ve çatışmalar yüzünden batının İslam dünyasına vermiş olduğu zararlar üzerinde daha yoğun durarak çarpıcı tespitler yapmaktadır.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur’un Selçuklu ve Osmanlı ve Türkiye hakkındaki tarihi, siyasi ve dini bilgi birikimi günümüz Türkiye’sine de ışık tutmaktadır. Türkiye üzerine yapmış olduğu stratejik yorumlar ve analizler bir hayli dikkat çekmiştir. Ki şu anda Sabır Meşhur’un paylaşımları Türkiye’de 15 milyona ulaşmıştır. Arap dünyasında ise 80 milyon üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur’un Türkiye hakkındaki bazı ilginç, çarpıcı ve dikkat çekici bazı düşünceleri ve tespitleri:  “2023 seçiminde ya Türkiye yok olacak ya güçlenecek… 2023’ü bekleyin, AK Parti kaybederse Türkiye silinecek Önümüzdeki yıl 2023 seçimleri yapılacak… 2023 Seçimleri Türkiye’nin kaderidir… Ya güçlü bir ülke olarak kalacak ya da Osmanlı İmparatorluğu gibi haritadan silinecek… Bu seçim yenisi gelir eskisi gider şeklinde değildir… Türkiye Suriyelilere vatandaşlık ve oy hakkı vermelidir…”

Türkiye ve Mısır arasında siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri ve istihbarat gücünü karşılaştırıyor. Ve Türkiye’nin bağımsızlık yolunda ilerlerken kendi silahını yapabildiğini, kendi teknolojisini üretebildiğinden bahsediyor. Mısır’ın ise BATI güdümünde ABD ve İsrail’in bir maşası olduğunu apaçık ve cesurca açıklıyor. Ayrıca Türkiye’nin Mısır ve tüm Arap dünyası hakkındaki zayıf noktalarına da değinerek çok önemli tespitlerde bulunuyor. Türkiye’nin Mısır hakkındaki zayıf noktalarına da farklı bir açıdan değiniyor.

NOT: Bu Haber-Yorumun detayı yazarlar bölümünde…