Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 Kurban Bayramı Tatili Uzayacak Mı? Gözler Kabine Toplantısında

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Okulların 14 Haziran’da kapanması ve Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’a denk gelmesi nedeniyle tatilin kaç gün olacağı merak konusu oldu. 9 günlük bir tatil beklentisi artarken, resmi karar için gözler Kabine Toplantısına çevrildi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar

Resmi Tatil Süresi

Şu an için Kurban Bayramı tatili resmi olarak 4.5 gün. Arife Günü 15 Haziran Cumartesi ve yarım gün olarak idrak edilecek. Bayramın birinci günü 16 Haziran Pazar, ikinci günü 17 Haziran Pazartesi, üçüncü günü 18 Haziran Salı ve dördüncü günü 19 Haziran Çarşamba olacak.

9 Günlük Tatil Beklentisi

Vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin hafta sonları ile birleştirilerek 9 güne uzatılmasını umuyor. Bu beklenti, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, ara günlerin hafta sonlarıyla birleştirilmesi yönünde. Tatilin uzatılıp uzatılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Bu konudaki karar, Kabine Toplantısında ele alınacak ve resmi açıklama yapılacak.

Tatil Planları

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil olması durumunda, vatandaşlar şehir dışına seyahat etme, tatil beldelerini ziyaret etme ve akraba ziyaretleri gibi etkinliklere daha fazla zaman ayırabilecek. Resmi tatil süresinin uzatılması, turizm sektöründe de hareketlilik yaratacak.

2 1

Diyanet Takvimine Göre Bayram Günleri

  • Arife Günü: 15 Haziran 2024, Cumartesi (Yarım gün)
  • Bayramın 1. Günü: 16 Haziran 2024, Pazar
  • Bayramın 2. Günü: 17 Haziran 2024, Pazartesi
  • Bayramın 3. Günü: 18 Haziran 2024, Salı
  • Bayramın 4. Günü: 19 Haziran 2024, Çarşamba

 

Resmi tatilin 4.5 gün mü yoksa 9 gün mü olacağına ilişkin nihai kararın kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Bayram tatiliyle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.