Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 YKS Tercih Takvimi Açıklandı

2024-YKS tercih işlemleri için tarih aralığı belirlenmiş durumda. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy’un yaptığı duyuruya göre, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemleri “ais.osym.gov.tr” internet adresinden yapılabilecek.

2024-YKS tercih işlemleri için

8-9 Haziran’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) sonuçları açıklanmış bulunuyor. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercih süreci de başlamış oldu.

Adayların tercih yaparken uzman desteği almasının önemine dikkat çeken Ersoy, ilgi ve yeteneklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Ersoy, “Yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ayrıca, 2024-YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Kılavuzun adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi verme amacıyla yayımlandığı belirtildi.

Kılavuzun detaylı incelenmesi gerektiğine dikkat çeken açıklamada, “Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.