AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman: “21. asrı Türkiye’nin asrı yapmak için gece gündüz çalışıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Van’da milletvekilleri ve MKYK üyeleriyle saha çalışmaları gerçekleştirdi. Esnaf, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, şehit aileleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Yayman, Van’ın gündemi ile Türkiye Yüzyılı hedeflerinin ele alındığını açıkladı.

Eyl 26, 2026 - 14:16
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman: “21. asrı Türkiye’nin asrı yapmak için gece gündüz çalışıyoruz”


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programı kapsamında Van’da bir dizi temas gerçekleştirdi. Yayman’a AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Arvas, milletvekilleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet eşlik etti.

Van’daki Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında kentin gündemi, bölgesel kalkınmaya ilişkin başlıklar ve “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ele alındı.

Esnaf ve STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldiler

Program kapsamında AK Parti heyeti, kentte basın mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnafla buluştu. Görüşmelerde Van’daki talep ve beklentiler dinlenirken, şehit aileleri ve vatandaşlara da ziyaretler gerçekleştirildi.

Heyet, temaslarda Van’ın kalkınmasına yönelik çalışmalar ve yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Van’ın Gündemini ve Ülkemizin Hedeflerini Değerlendirdik”

Programın ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Van’daki görüşmelerde hem kentin gündeminin hem de ülke hedeflerinin ele alındığını belirtti.

Yayman, “Van Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ve İl Başkanımız Abdullah Arvas'ın ev sahipliğinde; milletvekillerimiz ve MKYK üyelerimizle birlikte Van'ın gündemini, ülkemizin hedeflerini ve Türkiye Yüzyılı perspektifimizi değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yayman, “AK Parti olarak, 21. Asrı Türkiye'nin asrı yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Tarihin doğru tarafındayız, milletimizin yanındayız.” dedi.

“Van’ın Kadim Birikimini Geleceğin Türkiye’sine Taşımak İçin Çalışacağız”

Van’ın kalkınmasına ilişkin mesajlar da veren Yayman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Van'ın kadim birikimini geleceğin Türkiye'sine taşımak, şehrimizin kalkınmasına ve ülkemizin güçlü yarınlarına katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Van'dan aldığımız güç ve samimiyetle, Türkiye'nin yarınlarına hep birlikte yürüyoruz.”

Program Kardeşlik Konseriyle Tamamlandı

Gün boyunca devam eden temasların ardından Hatay Medeniyetler Korosu’nun sahne aldığı “Türkiye Yüzyılı Kardeşlik Konseri” düzenlendi. Vanlıların da katıldığı programda birlik, beraberlik ve ortak gelecek mesajları öne çıktı.

AK Parti heyetinin Van programı, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında gerçekleştirilen saha temasları ve kentteki farklı kesimlerle yapılan görüşmelerin ardından tamamlandı.