Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan öncesi Burdur esnafına Türk bayrağı dağıttı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, TBMM’nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Caddesi’ndeki esnafa Türk bayrağı hediye ettiğini belirterek bayramın önemine vurgu yaptı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında esnafla bir araya geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Burdur’da bayrak dağıtımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk Caddesi üzerindeki esnaf ve vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.
‘Bayrak dağıtımıyla hem bayramı hatırlattık hem selam verdik’
Bayrak dağıtımı sırasında açıklama yapan Ercengiz, 23 Nisan’ın sadece çocuklara değil, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına da ithaf edilen tarihi bir gün olduğunu belirtti.
Başkan Ercengiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ardından da çocuklara armağan ettiği bu bayram bizim için çok değerli. Zaten esnafımız bu konuda yeterince duyarlılık gösteriyor ama eğer unutan, hatırlamayan, aklından çıkan esnaf arkadaşımız olursa; biz o arkadaşlarımıza hatırlatma adına bugünden bayraklarını asmak için onlara birer bayrak hediye ettik. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla beraber hem esnaflarımıza bir selam vereceğiz hem de onların bayraklarını takdim edeceğiz.’
Başkan Ercengiz’in bayrak dağıtımına belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Dağıtım, cadde üzerindeki vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.