Altındağlı Annelere “En İyi Narkotik Polisi Anne” Semineri

Altındağ Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne” seminerinde Altındağlı kadınlar bir araya geldi.

Şub 20, 2025 - 18:13
Altındağlı Annelere “En İyi Narkotik Polisi Anne” Semineri

Şair Baki Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, narkotik suçlarla mücadele ekipleri tarafından yasaklı maddelerin tanımı, bağımlılığa neden olan etkenler ve madde kullanımının belirtileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çocukların Madde Kullanımı Nasıl Anlaşılır?

Seminer kapsamında annelere, çocuklarının madde kullanıp kullanmadığını nasıl anlayabilecekleri, bağımlılık süreci ve bağımlı kişilerin özellikleri anlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın UYUMA uygulaması ile Sağlık Bakanlığı ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı hakkında bilgi verildi. Ayrıca, NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) Projesi ve bağımlılıkla mücadele merkezleri tanıtıldı. Altındağlı kadınlar seminere yoğun ilgi gösterdi.

“Aydınlatıcı Bir Seminer Oldu”

Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden Nezaket Çalışkan (66), seminerin faydalı olduğunu belirterek, “Bilmediğimiz pek çok şeyi öğrendik. Dinlediklerimiz aklımızda kaldı, öğrendiklerimi çocuklarıma ve torunlarıma anlatıyorum. Bu tür seminerlerin devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

“Madde Bağımlılığıyla Mücadelede Kararlıyız”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Belediye olarak çocuklarımızı yasaklı maddelerden korumak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam ediyoruz. Emniyet güçlerimiz ve vatandaşlarımızla el ele vererek daha güvenli bir Altındağ inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.