Kapsamlı Sergiler ve Sanat Buluşmaları
20. yüzyılın Pop Art akımının öncüsü olan Andy Warhol’un eserlerinin yer aldığı “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergisi CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşurken, dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso’nun 80’den fazla eserini içeren “Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso” sergisi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Yapay zekânın sanatsal formlarını sergileyen dijital sanatçı Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” eseri ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilendi.
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen “22. Devlet Türk Sanatları Yarışması” ödül töreni büyük bir ilgiyle karşılanırken, yarışmaya katılan eserler aynı müzede sergilenmeye başlandı. Cumhuriyet Müzesi’nde yer alan “Anatolia Edition” dijital sanat sergisi ve “Kaçış Yok” sergisi de festivale renk katan önemli etkinlikler arasında yer aldı.
Müzik, Tiyatro ve Söyleşiler
Festivalin ilk gününde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde ve piyanist Gökhan Aybulus’un eşlik ettiği bir açılış konseri verdi. Avusturya Büyükelçiliği’nin iş birliğiyle gerçekleşen Simon Raab’ın piyano ve caz resitali ile Neyzen Ömer Faruk Keskin’in muhteşem ney dinletisi, festival katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği tek perdelik tiyatro oyunu Acaibü’l Temaşa Akün Sahnesi’nde seyircisiyle buluştu. Ayrıca Başkent Millet Bahçesi’nde “Özü Sözü Emeğiyle Yaşayan Miras Ustaları” ile yapılan söyleşi, ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı.
Atölyeler ve Çocuk Etkinlikleri
El Salvador Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen “Kahve ve Kültürel Workshop” ile “Çini Seramik Workshop”u Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Bahçesi’nde katılımcılara farklı deneyimler sundu. “Anadolu Masalları Anlatımı” ise Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde ziyaretçilere nostaljik bir atmosfer yaşattı.
Çocuklar için Başkent Millet Bahçesi’nde kurulan “Çocuk Köyü”, eğitici ve eğlenceli etkinlikler ile dikkat çekti. “Rafadan Tayfa” çocuk tiyatrosu ve Hüseyin Goncagül’ün gerçekleştirdiği eğlenceli gösteriler, küçük izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca çocuklar, Türk Hava Kurumu Müzesi’nde model uçak yapmayı öğrenirken, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen “Düşlerim Müzede” etkinliği ile hayal dünyalarını geliştirme fırsatı buldu.
Festivalin Göz Dolduran Diğer Etkinlikleri
Festival boyunca çeşitli müzelerde ve galerilerde sanatseverlerle buluşacak sergiler de büyük ilgi görüyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda “Fırçanın Bereketi” ve “Minyatürle Dans” sergileri, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde “Ayasofya: Işık ve Zaman” sergisi, Gordion Müzesi’nde ise “Gordion Temalı İllüstrasyon” sergisi sanatseverleri bekliyor.
Ankara Kültür Yolu Festivali, başkentin dört bir yanında sunduğu sanatsal etkinliklerle dokuz gün boyunca ziyaretçilere keyif dolu anlar yaşatmaya devam edecek.