Antalya'da Turizm İçin Kritik Toplantı: ANTAB 2025 Yılı İlk Dönem Oturumu Gerçekleştirildi
Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği'nin (ANTAB) 2025 yılı ilk toplantısında komisyon ve encümen üyeleri belirlendi, yeni sezon öncesi turizm için işbirliği mesajı verildi. Aksu Belediyesi’nin üyeliği kabul edildi.
Antalya'da yeni turizm sezonu hazırlıkları masaya yatırıldı
Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’nin (ANTAB) 2025 yılı ilk dönem toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda ANTAB Başkanı olan Muhittin Böcek’in başkanlığında yapılan toplantıya, birlik üyesi belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda toplam 9 gündem maddesi görüşüldü. Yeni dönem için yapılacak çalışmaların planlandığı toplantıda komisyon ve encümen üyelik seçimleri yapıldı.
Seçimler ve yeni üyeler belli oldu
ANTAB encümen üyeliğine Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ve Gülserin Narin Yüksel seçildi.
Plan ve bütçe komisyonuna Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça dahil edildi.
Kültür ve turizm komisyonu üyeliklerine ise Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve Murat Ziya Baykal seçildi.
ANTAB Başkanı Böcek’ten işbirliği vurgusu
Toplantıda konuşan Muhittin Böcek, alınan kararların Antalya ve turizm sektörü için hayırlı olmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı:
‘Turizmin başkenti Antalya’mızın yeni sezon beklentilerini karşılamak, şehrimize gelen misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak için birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. ANTAB, Akdeniz Belediyeler Birliği, Cittaslow ve Türkiye Belediye Birliği ile koordineli çalışmayı sürdüreceğiz.’
Aksu Belediyesi ANTAB’a katıldı
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi Aksu Belediyesi’nin ANTAB üyeliğine dahil edilmesiydi. Üyelik talebi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca 2024 yılı faaliyet raporu da toplantı sırasında onaylandı.