Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Ata Tohumlarını Gelecek Nesillere Aktarmaya Kararlıyız”
Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerli tohumların korunması ve doğal üretimin sürdürülmesi amacıyla yürüttüğü “Ata Tohumları” projesi kapsamında binlerce kışlık fideyi Karacasu’da vatandaşlarla buluşturdu. Marul, lahana, karnabahar ve brokoli fidelerinden oluşan dağıtımda vatandaşlar, hem kendi üretimlerini yapmanın hem de yerli tohumlara sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata Tohumlarının üretimini ve yaygınlaşmasını destekleyen çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Bu kapsamda, belediyenin fidanlıklarında tamamen yerli tohumlardan yetiştirilen fideler, farklı ilçelerde vatandaşlara ulaştırılıyor.
Karacasu’da Binlerce Kışlık Fide Dağıtıldı
Son olarak Karacasu’da düzenlenen etkinlikte, marul, lahana, karnabahar ve brokoli fidelerinden oluşan binlerce fide vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren Karacasu halkı, kendi bahçelerinde doğal ve güvenilir ürün yetiştirme imkânı bulduklarını ifade etti.
Vatandaşlardan Teşekkür Mesajı
Fideleri alan vatandaşlar, yerli üretimi destekleyen bu çalışmadan dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiklerini belirtti. Vatandaşlar, belediyenin yerel tarım politikalarının hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruduğunu dile getirdi.
“Hem Üretimi Destekliyoruz Hem de Ata Tohumlarını Koruyoruz”
Başkan Özlem Çerçioğlu, Ata Tohumlarının korunması ve üretiminin devamlılığı için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Çerçioğlu, “Fidanlıklarımızda Ata Tohumlarından ürettiğimiz fideleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Böylece hem üretimi destekliyoruz hem de Ata Tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Sürdürülebilir Tarım ve Yerli Üretim Vurgusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje, yerli tohumların korunmasıyla birlikte kırsal kalkınmayı da destekliyor. Belediye, önümüzdeki dönemde diğer ilçelerde de fide dağıtımlarının devam edeceğini açıkladı.