Tekin, “Asrın Birlikteliği” olarak tanımladığı bu büyük felaketten sonra devlet ve milletin el ele vererek, gönüllülerle birlikte yaraları sarmak için büyük bir seferberlik başlattığını belirtti. Depremden sonra gösterilen dayanışmanın, milletimizin büyüklüğünü ve sarsılmaz kardeşlik ruhunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade etti.
Depremin eğitim camiası üzerinde de büyük bir yük bıraktığını dile getiren Bakan Tekin, kaybedilen her bir öğrenci, öğretmen ve eğitim neferinin bilgiye adanmış hayatlarıyla ülkemizin yarınlarını inşa eden değerler olduğunu vurguladı. Deprem sonrası eğitim altyapısını daha sağlam, güvenli ve modern hale getirme hedefiyle çalıştıklarını belirten Tekin, tamamlanan projelerle deprem öncesi rakamları yakaladıklarını ve mevcut derslik kapasitesini %10 artırmayı planladıklarını ifade etti.
Mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, deprem bölgesinde eğitim yuvalarının yeniden inşa edildiğini ve bu sürecin devam ettiğini aktaran Tekin, “Bu felaket bize bir gerçeği bir kez daha gösterdi: Biz, birbirine emanetsever bir milletiz; yetimi sahipsiz bırakmayan, düşeni kaldıran, kaybedilenin emanetine sahip çıkan bir milletiz” dedi.
Bakan Tekin, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, büyük bir dayanışma ruhuyla harekete geçen tüm kurumlara, gönüllülere ve vatandaşlara şükranlarını sundu. Mesajını, “Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” diyerek sonlandırdı.
CUMHA – Ayşegül ÇALIŞIR