Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın: “Kuvayımilliye ruhunu gençlerle birlikte yaşatıyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen program çerçevesinde Balıkesirli gençler Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kuvayımilliye ruhunun genç kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekerek milli mücadele bilincinin güçlendirilmesine yönelik etkinliklerin süreceğini açıkladı.

May 16, 2026 - 16:05
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın: “Kuvayımilliye ruhunu gençlerle birlikte yaşatıyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Kuvayımilliye Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ankara programında Balıkesirli gençler Anıtkabir’i ziyaret etti. Programa katılan gençler, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından Anıtkabir Müzesi’ni gezdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gerçekleştirilen ziyaretin yalnızca bir gezi programı olmadığını belirterek, “Kuvayımilliye’nin başkentlerinden biri olan Balıkesir’in gençlerini Anıtkabir’de ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin Cumhuriyet bilinciyle yetişmesini önemsiyoruz”

Başkan Ahmet Akın, milli mücadelenin taşıdığı anlamın yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “19 Mayıs’ın taşıdığı bağımsızlık ruhunu gençlerimizin hissetmesini istiyoruz. Cumhuriyet değerlerine bağlı, tarihini bilen bir gençlik için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ankara programı kapsamında gençlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve çeşitli tarihi alanları da ziyaret ettiği öğrenildi. Etkinliklerde milli mücadele dönemi ve Balıkesir’in Kuvayımilliye sürecindeki rolüne ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

“Kuvayımilliye mirası yaşatılıyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kuvayımilliye Günü etkinliklerinin kent genelinde çeşitli programlarla devam edeceğini belirtti. Yetkililer, gençlerin tarih bilinci kazanmasına katkı sağlayacak kültürel ve sosyal projelerin yıl boyunca sürdürüleceğini ifade etti.