Bayraklı'da Anneler Günü Pikniği: Başkan İrfan Önal'dan Kadınlara 'İyi ki Varsınız' Mesajı
Bayraklı Belediyesi, Anneler Günü kapsamında semt evleri ve kültür merkezlerinden kadınları Çiçekli Köy’de düzenlenen piknikte bir araya getirdi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı İrfan Önal, kadınlara hitaben 'Emeğinizle, cesaretinizle, iyi ki varsınız' dedi.
Bayraklılı kadınlar Anneler Günü'nde piknikte buluştu
Bayraklı Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla ilçedeki semt evleri ve kültür merkezlerinde eğitim alan kadınlar için özel bir etkinlik düzenledi. Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen piknik, Bornova’ya bağlı Çiçekli Köy’de gerçekleşti. Sabah saatlerinde başlayan buluşmaya yüzlerce kadın katıldı. Bayraklı’nın çeşitli mahallelerinden gelen kadınlara günün anlam ve önemine ithafen karanfil dağıtıldı.
Müzik, doğa ve sohbet bir arada
Katılımcılar gün boyunca müzik eşliğinde eğlenme fırsatı buldu. Yöresel lezzetlerin ikram edildiği etkinlikte kadınlar bir yandan sohbet etti, bir yandan da doğayla iç içe vakit geçirdi. Etkinlik, samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşti.
Başkan Önal: 'Kadınların güçlendiği bir Bayraklı inşa ediyoruz'
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve eşi Gökçe Pişkin Önal da etkinliğe katıldı. Katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Önal, masaları tek tek dolaşarak kadınlarla selamlaştı ve Anneler Günü’nü kutladı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki önemine vurgu yapan Önal, şu ifadeleri kullandı:
‘Emeğiyle, sabrıyla, bilgisiyle hayatı var eden siz değerli kadınlarla bir arada olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Çağdaş ve güçlü bir toplum, kadınların yalnızca annelik rolüyle değil, sosyal yaşamın her alanında güçlenmeleriyle mümkündür. Biz de Bayraklı Belediyesi olarak, kadınlarımızı daha görünür ve etkili kılmak için kapsamlı projeler yürütüyoruz. Anneliğinizle, emeğinizle, cesaretinizle; iyi ki varsınız. Anneler Günü’nüz kutlu olsun.’
Kadın meclis üyeleri de etkinlikteydi
Etkinliğe Bayraklı Belediyesi'nin kadın meclis üyeleri de katılarak kadınlarla bir araya geldi. Pikniğe katılan kadınlar, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Önal ve emeği geçenlere teşekkür etti.