MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldızın hazırlayıp TBMM ye sunduğu Dezenformasyon yasası günlerdir TBMM de görüşülüyor ve sert tartışmalar gölgesinde maddeler kabul ediliyor.
Hele bir 29 madde var ki evlere şenlik.
Gazetecileri ceza evine göndermek için bir tuzak.
AK Parti bile bundan rahatsız oldu.
Bu maddenin biraz yumuşaması için görüşmeler yapıldı.
Ama Fethi Yıldız şiddetle reddetti.
Madde geçti.
Bu yasa teklifi tamamen çıkıp kanunlaştıktan sonra CHP Bu Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesinin yolunu tutacak.
Gönül isterdi ki bu kanun uzlaşı ile çıksın.
AK Partinin kuruluşunda yer alan duayen isimlerde bu yasaya karşı çıkıyorlar.
Bu yasanın seçimlere giden AK Partiye zarar vereceği düşüncesindeler.
Bu ülkede hukuksuzluklar, yasaklar, özgürlüklere yapılan baskılar konusunda yazı yazmaktan o kadar yorulduk ki iktidarın yeni “sansür yasası”, bir başka deyişle “Taliban yasası” konusunda yazı yazmak hiç içimden gelmiyor.
Galiba bu ülkede özgürlüklerin kaderi hiç değişmeyecek, 25-30 yıl önce de yasakları, özgürlüklerin üzerindeki baskıları yazmıştık, bugün de aynı şeyleri yazıyoruz. Sanmıştık ki AK Parti iktidarıyla artık bu çağdışı yüklerden kurtulup, tıpkı demokratik toplumlarda olduğu gibi normal insani standartlara kavuşacağız. Aslında AK Parti iktidarı ilk on yılında önemli demokratik adımlar attı ve hepimizi umutlandırdı.
Ancak sonrasında gördük ki bu iktidar geçmişteki bütün iktidarlara rahmet okutacak yeni yasaklar icat etti ve halen de yenilerini bulmaya devam ediyor.
Böylesine umutsuz bir ortamda yeni ‘Taliban yasası’ ile ilgili yazı yazmanın bir anlamı var mı bilemiyorum ama yine de kelimelerden başka bir sermayemiz yok elimizde… Dolayısıyla özgürlüklerin alanını daraltan, hatta neredeyse yok eden bu yasaya yönelik itiraz yazılarının da bir faydası olmayacak.
MHP “nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş hayatı boyunca Demokrasi ve Özgürlükleri savunmuştur.
TBMM olduğu süre içerisinde göstermiş olduğu Demokratik tavır bu gün hala konuşulmaktadır.
Kendisini rahmetle anıyoruz.
YORUMLAR