Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: “Canik’imizi Mesleki İstihdamda Marka Haline Getirdik”

Canik Belediyesi 5. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi’nde kursiyerler tarafından hazırlanan 3 bin 968 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı’na destek amacıyla oluşturulan “İlmek İlmek Emek, İlmek İlmek Zafer” standı yoğun ilgi görürken, Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı kadın istihdamına yönelik eğitim çalışmalarının artarak süreceğini açıkladı.

Haz 16, 2026 - 08:56
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: “Canik’imizi Mesleki İstihdamda Marka Haline Getirdik”

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi, üç gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Hanım konaklarında eğitim alan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlikte, A Milli Futbol Takımı’na destek amacıyla oluşturulan “İlmek İlmek Emek, İlmek İlmek Zafer” temalı stant ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sergide yer alan tüm ürünlerin kursiyerler tarafından hazırlandığını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kadınların mesleki gelişimine katkı sağlayan eğitim programlarının önemine dikkat çekti. Başkan Sandıkçı, “Canik’imizde hanım kardeşlerimizi mesleki eğitimlerle buluşturuyor, uzman eğitimciler eşliğinde kendilerini çalışma hayatına hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın İstihdamına Destek

Hanım konaklarında verilen ücretsiz ve sertifikalı eğitimlerin Canik’in yanı sıra çevre ilçelerden de ilgi gördüğünü kaydeden İbrahim Sandıkçı, “Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşan eğitim programlarımızı tamamlayan hanım kardeşlerimiz, mesleki sertifikalarını alarak iş dünyasına ilk adımını atıyor.” dedi.

Hanım konaklarının yalnızca eğitim merkezi olmadığını vurgulayan Sandıkçı, “Kadın istihdamında farkındalık oluşturan hanım konaklarımız, hanım kardeşlerimizin sosyalleşebildiği mekânlar olarak da ön plana çıkıyor. Bu merkezlerde özel etkinlikler, seminerler ve konferans programları gerçekleştiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

3 Bin 968 Eser Sergilendi

Bu yıl düzenlenen sergide toplam 3 bin 968 eserin yer aldığını belirten Başkan Sandıkçı, eserlerin kursiyerlerin emek, azim ve tecrübelerinin bir yansıması olduğunu ifade etti. Sandıkçı, “Kursiyerlerimizin eğitimler çerçevesinde hazırlamış olduğu el emeği göz nuru ürünler, onların meslek yaşamına uzanan yolculuklarında kazandıkları tecrübenin somut bir tezahürü olarak stantlarımızda yer aldı.” diye konuştu.

A Milli Takıma Destek Mesajı

Sergide yer alan “İlmek İlmek Emek, İlmek İlmek Zafer” standıyla milli heyecanın paylaşıldığını belirten İbrahim Sandıkçı, “Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımıza destek için oluşturulan stant alanıyla milli heyecan ve sevincini hep birlikte yaşadık.” dedi.

Kadın istihdamına yönelik yeni projeler üzerinde çalıştıklarını da aktaran Sandıkçı, “İş dünyasına emin adımlarla ilerleyen tüm kursiyerlerimizi canıgönülden tebrik ediyorum. Canik’imizde kadın istihdamında öncü olmaya devam edeceğiz. Hanım kardeşlerimiz için yeni projeleri uygulamaya almayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI