Cemil Tugay: "Eşrefpaşa Hastanesi yeni binası İzmir’in sağlık üssü olacak"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremde hasar gören Eşrefpaşa Hastanesi binalarının yerine inşa edilen ek hizmet binasında çalışmaları yüzde 40 oranında tamamladı. Gelecek yıl hizmete alınması planlanan 7 katlı modern sağlık kompleksi, ameliyathaneler, yoğun bakım, acil servis ve koruyucu hekimlik alanlarında kente uzun yıllar hizmet verecek.
İnşaat yüzde 40 tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasında incelemelerde bulundu. Tugay, inşaatın yüzde 40 oranında tamamlandığını belirterek binanın gelecek yıl hizmete alınmasının hedeflendiğini söyledi. İnşaat çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Okyay ve Çağatay Güç, Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram da eşlik etti.
Deprem sonrası yeniden inşa ediliyor
117 yıllık geçmişi olan hastane kampüsünde, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören C ve D blokların yıkılmasının ardından ek hizmet binası projesi başlatıldı. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen yeni binada 471 adet fore kazık, 16 bin 780 metreküp C35 beton ve 2 bin 350 ton demir kullanıldı.
Modern sağlık hizmeti hedefleniyor
Yeni bina 7 katlı olacak ve acil servis, kadın doğum servisi, 26 yataklı hasta servisi, 6 yataklı yoğun bakım, 6 ameliyat salonu, teknik birimler, morg, kafeterya, yemekhane, toplantı salonları ve merkezi sterilizasyon bölümlerini barındıracak. Tugay, İzmir’de kamucu bir yaklaşımla, kâr amacı gütmeden sağlık hizmeti sunacaklarını belirtti.
"Yaptığımız en güzel işlerden biri"
Başkan Tugay, “Burada pek çok insanın şifa bulacağını, iyileşeceğini bilmek mutluluk verici. Sağlık alanındaki eksikleri tamamlayacak, koruyucu hekimliği de ön planda tutacak bir anlayışla çalışıyoruz” dedi.