CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hekimlerin hak ettikleri saygıyı gördükleri bir sağlık sistemi sözümüzdür”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda zor koşullar altında görev yapan hekimler ve sağlık çalışanlarını kutladı. Özel, sağlık çalışanlarının şiddete ve değersizleştirmeye rağmen insan hayatı için büyük fedakârlıkla çalıştığını belirterek güvenli çalışma ortamı ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir sağlık sistemi kurma sözü verdiklerini vurguladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Özel, Türkiye’de görev yapan hekimler ve sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak sağlık emekçilerinin zor şartlar altında insan hayatı için mücadele verdiğini ifade etti.
Özgür Özel paylaşımında, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı sorunlara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Zor koşullara, şiddete ve değersizleştirilmeye rağmen insan hayatı için görev yapan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”
Sağlık sistemine ilişkin değerlendirmede bulunan Özel, sağlık çalışanlarının güvenli ve saygın bir çalışma ortamına kavuşması gerektiğini vurguladı. Özel, “Hak ettikleri saygıyı gördükleri, güvenle çalıştıkları ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir sağlık sistemi sözümüzdür.” açıklamasında bulundu.
1919 RUHUNA VURGU
Özgür Özel mesajında, Tıp Bayramı’nın tarihsel arka planına da değinerek 14 Mart 1919’da işgale karşı direniş gösteren tıbbiyelilerin mücadelesini hatırlattı. Özel, “14 Mart 1919’un tıbbiyelilerin işgale karşı direnen mücadeleci ruhuyla, tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
Paylaşımda sağlık çalışanlarını simgeleyen bir görsele de yer verilirken, mesajın sağlık emekçilerinin özverili çalışmalarına dikkat çekmeyi amaçladığı belirtildi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI