CHP İzmir Kadın Örgütleri: “Vatanını Sevenlerin Tarafındayız, Kurtuluş Mücadelesini Milletimizle Birlikte Kazanacağız”

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, il ve ilçe kadın örgütleriyle gerçekleştirilen toplantının ardından ortak açıklama yaptı. Açıklamada parti içi demokrasi, örgüt iradesi, olağanüstü kurultay talebi ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık vurgulanırken, Genel Başkan Özgür Özel’e destek ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu etrafında şekillenen değişim talebine sahip çıkılacağı ifade edildi.

Haz 14, 2026 - 04:03
CHP İzmir Kadın Örgütleri: “Vatanını Sevenlerin Tarafındayız, Kurtuluş Mücadelesini Milletimizle Birlikte Kazanacağız”

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, İl Yönetimi, İzmirli Kadın Kolları MYK üyeleri ve ilçe kadın kolları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından CHP İzmir Kadın Örgütleri adına ortak açıklamada bulundu. Açıklamada, Cumhuriyet’in temel değerlerine, demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkılacağı vurgulandı.

“Cumhuriyet Ve Demokrasi Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

Açıklamada, “Biz bu tarihi günlerde doğru taraftayız. Biz Türk milletinin tarafındayız. Aydın Türk kadınının tarafındayız. Özgür Türk gençlerinin tarafındayız. Çalışkan Türk köylüsünün tarafındayız. Türkiye Cumhuriyeti tarafındayız. Adalet, hukuk ve demokrasi tarafındayız.” ifadelerine yer verildi.

CHP’nin bağımsızlık mücadelesini örgütleyen ve Cumhuriyet’i kuran siyasal mirasın taşıyıcısı olduğu belirtilen açıklamada, “Partimize yapılan darbe, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, demokratik yaşama ve millet iradesine yönelmiş bir darbedir. Türk milleti olarak asla bunu kabul etmiyoruz.” denildi.

Demokratik Süreçlere Müdahale Eleştirisi

Açıklamada, partinin demokratik işleyişine müdahale edildiği ve örgüt iradesinin yok sayıldığı savunularak, “Her adımda tedbir kararı gerekçe gösterilerek kurultay sürecinden kaçınılması yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ni değil, milyonlarca yurttaşın anayasal haklarını ilgilendiren bir mesele haline gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Partinin demokratik mekanizmalarının işletilmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, örgüt iradesini zayıflatacak girişimlerin aynı zamanda yurttaşların seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarına müdahale anlamı taşıdığı kaydedildi.

Özgür Özel Ve Ekrem İmamoğlu Vurgusu

CHP İzmir Kadın Örgütleri, kurultay delegelerinin iradesiyle seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında olduklarını belirterek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in yanında durmayı demokrasiye ve parti içi meşruiyete sahip çıkmanın gereği olarak görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu etrafında oluşan toplumsal değişim talebinin de halkın adalet, eşitlik ve demokrasi arayışının yansıması olduğu ifade edilerek, bu sürecin bir “memleket meselesi” olduğu vurgulandı.

“Demokrasi Örgütlü Mücadelenin Adıdır”

Kadınların siyasal ve toplumsal yaşamda elde ettiği kazanımların ancak demokratik bir toplum ve hukuk devleti içerisinde güvence altına alınabileceğinin belirtildiği açıklamada, “Demokrasi yalnızca sandık günü yaşanmaz. Demokrasi; örgütlü mücadelenin ve eşit yurttaşlığın adıdır.” denildi.

Açıklamada ayrıca mevcut siyasi iktidara yönelik eleştiriler de yer aldı. “Türk milletini oyalamaya ve kandırmaya çalışan bir iktidar zihniyetinin tükenmişliğini ve çaresizliğini seyretmekteyiz.” ifadeleri kullanılırken, millet iradesinin zamanında demokratik yollarla gerekli cevabı vereceği savunuldu.

Olağanüstü Kurultay Talebi

CHP İzmir Kadın Örgütleri, partinin geleceğinin örgüt iradesiyle belirlenmesi gerektiğini belirterek Olağanüstü Kurultay çağrısında bulundu. Açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesi mahkeme salonlarında değil, örgütlerinde; kapalı kapılar ardında değil, parti üyelerinin ve kurultay delegelerinin hür iradesiyle tecelli eder.” ifadelerine yer verildi.

Ortak açıklamanın sonunda, “Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı’nın derhal gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.” denilirken, “Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu ile omuz omuza iktidar yolundan dönmeyeceğiz.” mesajı verildi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI