Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hidayet Bay: “Mehmet Yolyapar Abimden Öğreneceğimiz Daha Çok Şey Var”

Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, gazeteci ve yazar Hidayet Bay, meslek hayatında önemli hatıralar biriktirdiği Çorum Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek duayen gazeteci Mehmet Yolyapar ile buluştu. Yerel basının geçmişi, gazeteciliğin değişen şartları ve Çorum’un gelişiminin ele alındığı ziyarette Bay, “Yerel basın bir şehrin hafızasıdır. Bu hafızaya emek veren büyüklerimizi unutmamak ise vefanın gereğidir.” dedi.

Ekim 17, 2026 - 11:14
Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hidayet Bay: “Mehmet Yolyapar Abimden Öğreneceğimiz Daha Çok Şey Var”

Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, gazeteci ve yazar Hidayet Bay, yıllar önce muhabir olarak görev yaptığı Çorum Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetenin kurucusu, başyazarı ve şirket genel müdürü, aynı zamanda Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan duayen gazeteci Mehmet Yolyapar ile bir araya geldi.

Çorum’da gerçekleşen ziyarette, gazetecilik mesleğinin geçmişten günümüze geçirdiği değişim, yerel basının toplum hayatındaki yeri ve şehrin gelişim süreci ele alındı. İki gazeteci, geçmiş yıllarda yaşadıkları mesleki hatıraları da yeniden gündeme taşıdı.

ÇORUM’UN DÜNÜ VE BUGÜNÜ KONUŞULDU

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Çorum’un geçmişten bugüne gelişimi, önceki dönemlerde görev yapan bürokratlarla günümüz yöneticilerinin çalışma anlayışları ve yerel basının şehir hayatına katkıları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Gazeteciliğin teknolojik imkânların sınırlı olduğu dönemlerde hangi şartlarda yürütüldüğü ile günümüzde dijitalleşmenin mesleğe sağladığı kolaylıklar da sohbetin önemli başlıkları arasında yer aldı.

Hidayet Bay ve Mehmet Yolyapar, geçmiş yılların gazetecilik hatıralarını paylaşırken yerel basının bir şehrin hafızasını oluşturmadaki önemine dikkat çekti.

“MEHMET YOLYAPAR ABİMDEN ÖĞRENECEĞİMİZ DAHA ÇOK ŞEY VAR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hidayet Bay, yıllar sonra yeniden Çorum Haber Gazetesi’nde bulunmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti.

Bay, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Yıllar önce emek verdiğim, güzel hatıralarımın bulunduğu Çorum Haber Gazetesi’ne yeniden uğramak benim için ayrı bir mutluluk oldu. Kıymetli büyüğüm Mehmet Yolyapar abimle geçmişi, Çorum’u ve gazeteciliğin dününü bugününü uzun uzun konuştuk. Kendisinden meslek hayatım boyunca çok şey öğrendim. İnanıyorum ki daha öğreneceğimiz çok şey var. Kendisini son derece sağlıklı ve iyi görmek beni ayrıca mutlu etti.”

“VEFA, EMEK VEREN İNSANLARI UNUTMAMAKTIR”

Gazetecilik mesleğinde tecrübenin, meslek ahlakının ve kuşaklar arasındaki bilgi aktarımının önemine işaret eden Hidayet Bay, yıllarını gazeteciliğe adamış isimlerin birikimlerinin gelecek nesiller açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bay, gazeteciliğin yalnızca haber üretmekten ibaret olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gazetecilik yalnızca haber yazmak değil; doğruluğun, vicdanın ve kamu yararının yanında durabilmektir. Yerel basın bir şehrin hafızasıdır. Bu hafızaya emek veren büyüklerimizi unutmamak ise vefanın gereğidir.”

“YEREL BASIN BİR ŞEHRİN HAFIZASIDIR”

Çorum Haber Gazetesi’nde geçirdiği yılların meslek hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bay, Mehmet Yolyapar’dan edindiği tecrübelerin kendisi için değerini koruduğunu ifade etti.

Yerel gazetelerin şehirlerin sosyal, kültürel ve idari gelişimine tanıklık ettiğini vurgulayan Bay, meslek büyüklerinin bilgi ve tecrübelerinin yeni nesil gazetecilere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

MESLEKİ HATIRALAR VE VEFA DOLU BULUŞMA

Geçmiş yıllara ait anıların yeniden canlandığı ziyarette, gazeteciliğin değişen çalışma şartları ve yerel basının geleceği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhur Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hidayet Bay, ziyaretin sonunda Çorum Haber Gazetesi Kurucusu ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yolyapar’a gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diledi.