Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu: “41 Gündem Maddesi Oy Birliğiyle Kabul Edildi”
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Yılın son meclis toplantısında eğitimden tarıma, sosyal yardımlardan sağlığa kadar kenti ilgilendiren 41 gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında yapıldı. Yılın son meclis toplantısında görüşülen 41 gündem maddesinin tamamı oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda alınan kararların, eğitimden sosyal yardımlara, üretimden sağlığa kadar kentin temel ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi hedeflediği belirtildi. Mecliste kabul edilen kararların Denizli’nin geleceği açısından önemli başlıklar içerdiği kaydedildi.
Mazot Desteği 2026 Yılında da Sürecek
Mecliste alınan kararlar kapsamında, üreticilere yönelik olarak başlatılan Mazot Desteği Projesi’nin 2026 yılında da devam etmesi kararlaştırıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 2025 yılında 4 bin 332 üreticiye toplam 258 bin 60 litre mazot desteği sağladı.
Hasta Bezi Yardımı Karara Bağlandı
Aralık ayı meclisinde, uzun süreli hastalığı veya engeli nedeniyle hasta bezi kullanmak zorunda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hasta bezi yardımı yapılmasına ilişkin gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Proje ile hasta ve hasta yakınlarının bakım sürecindeki mali yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor.
Koruyucu Aile Yanındaki Çocuklara Ulaşım Desteği
Mecliste alınan bir diğer kararla, Devlet koruması altında bulunan ve koruyucu aileler tarafından bakımı üstlenilen 7-18 yaş aralığındaki çocuklara 44 binişlik otobüs kartı desteği sağlanması kabul edildi. Karar, oy birliğiyle meclisten geçti.
Denizli İli Tarım Masası Kuruluyor
Denizli’de tarım sektörünün sorunlarına çözüm üretmek ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Denizli İli Tarım Masası’nın kurulması yönünde karar alındı. İlgili paydaş ve kurumlarla iş birliği protokollerinin imzalanacağı belirtildi. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışıyla üreticilerimizin sesine doğrudan kulak vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Alınan Kararlar Şehrimize Hayırlı Olsun”
Meclis oturumunun sonunda konuşan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının belirlenip çözüme kavuşturulması için birlikte çalışıyoruz. 2026 yılında da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Alınan kararların oy birliğiyle geçmesi son derece kıymetli.” dedi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI