Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin HPV Aşı Desteğine Rekor Başvuru: Kansere Karşı Erken Koruma Seferberliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan ücretsiz HPV aşı desteği, binlerce çocuğu ve genci kapsayan yoğun başvuruyla dikkat çekti. Proje, HPV’ye bağlı kanser türlerine karşı erken teşhis ve korunma konusunda kent genelinde güçlü bir farkındalık oluşturdu.

Oca 8, 2026 - 12:34
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin HPV Aşı Desteğine Rekor Başvuru: Kansere Karşı Erken Koruma Seferberliği


Denizli Büyükşehir Belediyesi, kanserle mücadele ve koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında hayata geçirdiği ücretsiz HPV aşı desteğiyle toplum sağlığında geniş yankı uyandırdı. Ekonomik nedenlerle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan aileleri kapsayan proje, kısa sürede binlerce başvuru aldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu öncülüğünde başlatılan destek programı için müracaatlar 31 Aralık 2025 tarihinde tamamlandı. Sağlık Bakanlığının rutin aşı takviminde yer almayan ancak birçok kanser türüne karşı koruyucu etkisi bulunan HPV aşısı için 9-30 yaş arası çocuk ve gençlerin projeye yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

“Sağlık Hizmetleri Herkes İçin Temel Bir Haktır”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sağlık hizmetlerine erişim bir ayrıcalık değil, her vatandaşın temel hakkıdır. Denizli’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşıyacağız.” dedi. Çavuşoğlu, ücretsiz HPV aşı desteğinin yalnızca bir sağlık hizmeti olmadığını vurgulayarak, “Toplum sağlığı konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kansere Karşı Güçlü Koruma
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen proje kapsamında, HPV aşısının genital siğil, serviks kanseri, vajinal, vulvar, anal, penil ve baş-boyun kanserleri gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etkisine dikkat çekildi. Aşı uygulamasının, 9-14 yaş arası kız ve erkek çocuklarına 2 doz, 15-30 yaş arası kadınlara 3 doz, 15-21 yaş arası erkeklere ise 3 doz şeklinde planlandığı açıklandı.

Yetkililer, başvuruların değerlendirme sürecinin devam ettiğini, aşılama çalışmalarının ise bu sürecin ardından planlanan takvim doğrultusunda gerçekleştirileceğini bildirdi.