Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İYTE Arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Teknopark İzmir’i ziyaret ederek üniversite-sanayi iş birliği kapsamında önemli bir protokole imza attı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın öncülüğünde imzalanan anlaşma, bilimsel bilgi ile girişimcilik gücünü birleştiren örnek bir ortaklık olarak değerlendiriliyor. Protokol; Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, yatırım ağları ve ortak etkinlikler alanında sürdürülebilir bir iş birliği hedefliyor

Kasım 7, 2025 - 16:02
Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İYTE Arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) üyeleri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Teknopark İzmir’i ziyaret ederek üniversite-sanayi iş birliği alanında yeni bir dönemin kapılarını araladı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı liderliğinde gerçekleştirilen ziyarette, İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ev sahipliği yaptı.

Ziyaret kapsamında imzalanan iş birliği protokolü ile bilimsel bilgi birikimi ve iş dünyasının girişimcilik potansiyeli arasında köprü kurulması hedeflendi. Protokol, inovasyon ve teknoloji odaklı girişimlerin desteklenmesini, Ar-Ge iş birliklerinin artırılmasını ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlanmasını öngörüyor.

“İYTE, Bilim ve Girişimciliği Buluşturuyor”
İmza töreninde konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, EGİAD heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yüksek Teknoloji Enstitüsü modeli, Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir potansiyel taşıyor. İYTE olarak eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarında ulusal ve uluslararası ölçekte güçlü bir konuma sahibiz. EGİAD ile kurduğumuz bu iş birliği, akademik bilgiyle sanayi tecrübesini buluşturan yeni bir başarı hikayesi olacak.” dedi.

“Bilimle Girişimciliği Birleştiren Güçlü Bir Sinerji Yaratıyoruz”
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı, derneğin kuruluşundan bu yana genç iş insanlarının yenilikçi düşünce ve girişimcilik vizyonunu iş dünyasına taşıma misyonuyla hareket ettiğini vurgulayarak, “İYTE’nin bilimsel üretim kapasitesi ile EGİAD’ın girişimcilik vizyonunu birleştirerek, bilim ve iş dünyası arasında güçlü bir sinerji oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özhelvacı, 2011 yılında kurulan EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’nın Türkiye’nin ilk lisanslı melek yatırım ağlarından biri olarak girişimcilik ekosisteminde önemli bir yer edindiğini hatırlatarak, “Bu protokol sayesinde, startup ekosistemine hem yatırım hem mentorluk desteği sağlayarak üniversite girişimciliğini güçlendireceğiz.” dedi.

“İzmir’in İnovasyon Ekosistemine Katkı Sağlayacağız”
Protokol kapsamında ortak seminerler, paneller, saha ziyaretleri ve röportajların düzenlenmesi; startupların EGİAD iş ağına dahil edilmesi ve Ar-Ge projelerinde ortak paydaşlıkların geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’nın Teknopark İzmir’in girişimcilik programlarında aktif rol üstleneceği belirtildi.

Özhelvacı, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nin (ESKEM) İYTE’nin şehir merkezindeki etkinliklerinde kullanılabileceğini ifade ederek, “Bu iş birliği Kemeraltı’nın sosyal ve kültürel canlılığına da katkı sağlayacak.” dedi.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Güçlü Bir Adım
Program kapsamında EGİAD heyeti, İYTE Tümleşik Araştırma Merkezi (TAM)’ı Prof. Dr. Şükrü Güleç rehberliğinde gezerek üniversitenin Ar-Ge ve test altyapısını yerinde inceledi. Teknopark İzmir Genel Müdürü Dr. Sinan Yılmaz ise teknolojik üretim ve inovasyon faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda, EGİAD’ın Sakız Ağacı Korusu Projesi kapsamında İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran adına bağışlanan sakız fidanı sertifikası takdim edildi.