Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce: “Eskişehir’in güneşini enerjiye, enerjimizi de kentimiz için tasarrufa dönüştürüyoruz”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Temmuz ayında kent genelinde yürütülen çalışmaları Sazova Parkı’ndaki Japon Bahçesi’nden açıkladı. Üniversite Başkenti unvanının yenilenmesinden tarihi Halk Evi projesine, Otobes 26 hattından Karapazar Güneş Enerji Santrali’ne, asfaltlama çalışmalarından gençlere yönelik dijital eğitimlere kadar birçok başlıkta yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Temmuz ayında hayata geçirilen projeler ile kent genelinde sürdürülen çalışmaları Sazova Parkı’ndaki Japon Bahçesi’nden anlattı. Ünlüce, ulaşım, enerji, kentsel dönüşüm, tarım, gençlik ve sosyal yaşam alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“ÜNİVERSİTE BAŞKENTİ” UNVANI YENİLENDİ
Başkan Ünlüce, Üniversite Araştırma Laboratuvarı’nın araştırmasına göre Eskişehir’in 7’nci kez üst üste birinci seçilerek “Üniversite Başkenti” unvanını kazandığını belirtti. Ünlüce, elde edilen sonuçla Eskişehir’in üniversite kenti kimliğinin bir kez daha tescillendiğini ifade etti.
TARİHİ HALK EVİ YENİDEN ESKİŞEHİR’E KAZANDIRILIYOR
Cumhuriyet mirası niteliğindeki tarihi Halk Evi binası için 100 milyon TL’lik yatırım hamlesi başlatıldığını açıklayan Ünlüce, proje kapsamında yapının sosyal kütüphane, amfi ve çok amaçlı salonlarla yeniden işlevlendirileceğini kaydetti.
Ünlüce, 90 yıllık tarihi binanın yeniden Eskişehir’e kazandırılacağını belirtti.
TURİSTLERE “OTOBES 26” İLE ULAŞIM İMKÂNI
Eskişehir’i ziyaret eden turistlere yönelik “Otobes 26” ulaşım hattının hizmete sunulduğunu aktaran Ünlüce, hattın günlük 180 TL ücret karşılığında 15 farklı turistik noktaya ulaşım imkânı sağladığını açıkladı.
KAVILCA BUĞDAYINDA HASAT YAPILDI
Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip Küllüoba ekmeğinin ana hammaddesi olan kavılca buğdayının Eskişehir topraklarında yeniden üretildiğini belirten Ünlüce, Temmuz ayında hasadın gerçekleştirildiğini söyledi.
Ünlüce, hasat edilen buğdayların bu yıl yapılacak ekmek üretiminde kullanılacağını ifade etti.
DİGEM’DE GENÇLERE ÜCRETSİZ DİJİTAL EĞİTİM
Yazılım ve yapay zekâ başta olmak üzere farklı alanlarda ücretsiz eğitimlerin verildiği Dijital Gençlik Merkezi’nin (DİGEM) çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ünlüce, merkezin gençleri odağına aldığını söyledi.
Ünlüce, DİGEM ile gençlerin dijital beceriler kazanmasının ve teknoloji üreten bireyler olarak yetişmesinin hedeflendiğini kaydetti.
KARAPAZAR GES İÇİN 60 MİLYON TL’LİK YATIRIM
ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından çevreye katkı sağlamak ve tasarruf elde etmek amacıyla yaklaşık 60 milyon TL yatırımla Karapazar Güneş Enerji Santrali’nin yapımına başlandığını açıklayan Ünlüce, santralin enerji maliyetlerinde tasarruf sağlayacağını belirtti.
Ünlüce, projeye ilişkin, “Eskişehir’in güneşini enerjiye, enerjimizi de kentimiz için tasarrufa dönüştürüyoruz. Kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanarak çevreyi koruyan, kentimizin geleceğine değer katan yatırımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
GÜNDOĞDU’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
Gündoğdu Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yapıların yükselmeye başladığını belirten Ünlüce, çevre yoluna cepheli parkın yapımında da son aşamaya gelindiğini ifade etti.
Temmuz ayında Aktif Yaşam Parkı’nda düzenlenen açık hava sinema geceleriyle vatandaşlara sosyal yaşam alanları sunulduğunu aktaran Ünlüce, kent genelindeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürdüğünü kaydetti.
TEMMUZ AYINDA 30 BİN TON ASFALT SERİLDİ
“Şehir Uyurken Büyükşehir Mesaide” anlayışıyla yürütülen gece ve gündüz asfaltlama çalışmaları kapsamında Temmuz ayında bulvar ve caddelere toplam 30 bin ton asfalt döküldü.
Başkan Ayşe Ünlüce, Temmuz ayındaki çalışma programının ardından Ağustos ayında da Eskişehir’in güzelleştirilmesi ve kent genelindeki yatırımların sürdürülmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.