Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den Anneler Günü Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda annelerin fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin simgesi olduğunu vurguladı. Ünlüce, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, anne sevgisinin bir güne sığmayacağını ifade etti.

May 10, 2026 - 21:36
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den Anneler Günü Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ayşe Ünlüce mesajında annelerin toplum ve aile yapısındaki yerine dikkat çekerek, anneliğin fedakârlık, merhamet ve koşulsuz sevginin en güçlü hali olduğunu ifade etti.

Ayşe Ünlüce, “Bir çocuğun sığınacağı en güvenli liman, annesinin şefkat dolu kalbidir. Annelik fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin en güçlü halidir. Bir annenin taşıdığı sevgi, zamanın ve şartların ötesine geçer. Şefkatiyle sarar, sabrıyla büyütür, varlığıyla huzur verir.” dedi.

Mesajında annelerin çocukların hayatındaki yerine vurgu yapan Ünlüce, “Dünyaya gözlerimizi açtığımızda ilk tebessümü ondan öğreniriz. İlk kelimeleri ona söyler, ilk adımları onun desteğiyle atarız. Kaç yaşında olursa olsun annelerin gözünde çocuklar, hep çocuk kalırlar.” ifadelerini kullandı.

“Anneler Aile Kurumunun En Güçlü Dayanağıdır”

Annelerin toplumun temel yapı taşlarından biri olduğunu belirten Ayşe Ünlüce, “Bizleri hayata hazırlayan, düştüğümüzde kaldıran, sevinçlerimizi çoğaltan annelerimiz; aile kurumunun en güçlü dayanağıdır. Onların sevgisiyle büyüyen her birey, daha vicdanlı, daha duyarlı ve daha mutlu bir yaşamın parçası olur.” açıklamasında bulundu.

Eskişehir’de emekleriyle hayatı güzelleştiren kadınlara teşekkür eden Ünlüce, “Bu özel günde Eskişehir’imizin her köşesinde alın teriyle, emeğiyle hayatı güzelleştiren, çevresindeki herkese anne şefkatiyle yaklaşan kadınlara gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Şehit ve Gazi Annelerine Vurgu

Mesajında şehit ve gazi annelerini de anan Ayşe Ünlüce, “Evladına hem anne hem baba olan, hayatlara dokunarak anne fedakârlığını hissettiren, gönüllü annelik yapan ve anne adayı olan tüm kadınlara da en kalbi duygularımı iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ünlüce, “Anne sevgisinin bir güne asla sığmayacağı bilinciyle; ebediyete uğurladığımız annelerimize Allah’tan rahmet diliyor, başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere yolumuza ışık tutan ve hakları asla ödenmeyecek tüm annelerimizin Anneler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI