Fatsa’dan İstanbul’a Bir Dolandırıcılık Dosyası
Haber Merkezi
İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA verilen şikayet dilekçesinde MÜŞTEKİ : H. H. ( Avcilar/İSTANBUL) ŞÜPHELİLER: 1-H. Ş. (Fatsa/ORDU) 2. E. Ş. (Fatsa/ORDU) 3. H. F. (Fatsa/ORDU) M. C.A. (Fatsa/ORDU
Şüpheliler ile ilişkisi olan ve Savcılık tarafından yürütülen soruşturma
kapsamında ; SUÇ TARÍHÍ VE YERİ : 10.07.2023 ve Avcilar/iSTANBUL
Şüpheliler organize bir şekilde kamu görevlerini kötüye kullanmış ve devlet önde gelenlerinin isimlerini (nüfus ticareti yaparak) kullanmak suretiyle şikayet eden müvekkili dolandırıldığını ifade ediyor.
Şikayet eden Müvekkil H. H. tacir olup İstanbul İlinin Avcılar bölgesinde kendi firması ile yurt içi ve yurt dışında ticaretle ilgileniyor. Şikayetçi müvekkil aynı zaman Fatsa/ORDU’lu olup memleketinde yardım sever bir iş adamı olarak tanınmakta ve sevilmektedir. Müvekkil bir çok defa memleketlisi olan insanlara herhangi bir karşılik beklemeden maddi ve manevi yardımlarda bulunmuş.
Şüphelilerden H. F. şikayetçi olan müvekkilin kardeşi Ş.H. ile birlikte aynı hastanede devlet memuru olarak çalışmaktadır. H. F. ; müştekinin kardeşine, kuzenine yüklü miktarda miras kaldığını fakat bu mirasa veraset harçları ve çeşitli borçları olması sebebiyle erişemediğini belirtmiş bu konuda müvekkilin kardeşi aracılığı ile müvekkilden yardım talep etmişlerdir. Müvekkilin kardeşi; şüphelilerden H. F.’nin kuzeni olan diğer süpheli H. Ş.’nin mevcut durumunu şikayetçi müvekkile aktarmıştır. Şikayetçi müvekkilin yardım etmeyi kabul etmesi üzerine Şüphelilerden H. Ş. , memleketlisi olan şikayetçi müvekkil H. H.’ ye ulaşarak kendisine babası ve dedesinden kendisine 210.000.000 TL’sı (iki yüz on milyon) Türk Lirası değerinde miras kaldığını fakat durumunun iyi olmaması sebebiyle gerekli harçları vs ödeyemediği için işbu mirası alamadığını belirtmiş. Şikayetçi ayrıca miras kalan nakit paranın Merkez Bankası hesaplarında bulunduğunu belirtmiş. Şüpheli aynı zamanda bu parayı alabilmesi için harç yatırması gerektiğini ve bu harçları yatırmak içinde şikayetçi olan müvekkilden maddi destek istediğini karşılığında da müvekkile borcunu en kısa sürede ödeyeceğini, müvekkilin ticari işlerini büyütmesi için ona destek olacağını (tanıdığı bazı devlet büyüklerinin ismini de zikrederek vb için) yardımda bulunabileceğini belirtmiş. Şüpheli daha sonra yapacakları bu yardımın miktarını 50.00.000 TL’sına (elli milyon Türk Lirasına çıkaracağını da söylemiş. Şikayetçi müvekkil ilk etapta şüpheliye güvenmese de şüphelinin memleketlisi olması, şüphelinin kuzeni olan H. F”nin kardeşi ile birlikte aynı devlet hastanesinde memur olması ayrıca ismini zikrettiği bazı devlet büyüklerinin de isimlerine güvenerek şüpheliye yardım etmeye karar vermiş.
Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinin ekinde bulunan dekontların incelenmesi ile de anlaşılacağ üzere şikayetçi olan müvekkil şüphelilere 10.000.000 TL’sı (üç buçuk milyon Türk Lirası) para göndermeyi kabul etmiş ve parayı şüphelilerin banka hesaplarına, şüphelilere vermek üzere kardeşinin banka hesabına ve şüphelilere elden ödemek suretiyle vermiş. Savcılığınıza sunulan dekontların incelenmesi ile anlaşılacağı üzere şüphelilerden H. Ş.’nin yanı sıra eşi ve şüphelilerden olan E. Ş’nin hesabına da para gönderilmiş.
Şüphelilerden H. Ş. ile H. F. defalarca kez şikayetçi müvekkili arayarak harç olarak ödemesini istedikleri paraların bir kısminı banka hesaplarının müsait olmadığını ileri sürerek elden yapmasını istemişlerdir. Bu hususta güvence olarak da şüphelilerden H. Ş. whatsapp yolu ile şikayetçi müvekkile toplam borç miktarını belirten bir mesaj göndermiştir. Şikayetçi müvekkil bu mesaja da güvenerek şüphelilere istedikleri ödemeleri elden yapmış. Şüpheliler söyledikleri yalanların yanı sıra müvekkilin yanında merkez bankası çalışanı olduğunu söyledikleri bir şahsı arayarak bahsi geçen 210.000.000 TL’sı (iki yüz on milyon Türk Lirası’nın) hesaplarda olduğuna ilişkin de teyit almış. Şikayetçi olan müvekkil aradan geçen zamana rağmen şüphelilerin kendisine harç makbuzu göndermemesi ve borç olarak vermiş olduğu parayı geri vermemeleri üzerine dolandırıldığını anlamış. Bunun üzerine şikayetçi olan her ne kadar borç olarak vermiş olduğu paranın kendisine iadesini istemiş.
Şikayetçinin iade talebi üzerine şüpheliler şikayetçiye hem ödeme yapmayı reddetmiş hem de aynı devlet büyüklerinin isimlerini zikrederek şikayetçiyi tehdit etmişlerdir. Şikayetçi müvekkil bu konuda savcılığa başvuracağını karşı tarafa bildirdiğinde ise şüpheliler DDK Başkanı Y. A. ve Merkez Bankası eski dönem başkanı Ş. K. gibi isismleri de öne sürerek müvekkili korkutmuş ve isimli zikredilen 6 devlet önde gelenlerinin desteği ile ticari hayatını mahvetmek üzere tehdit etmişlerdir. Şüphelilerden H. F. ve M. C. A’nın TC’leri bilinmese de H. F.’nin Akbank Bankasında TR … iban no’lu ve M. C. A.’nın ise TR … iban no’lu hesabın sahibidir. Şikayetçinin haber merkezimize verdiği bilgilere göre savcılığa sunulan şikayet dilekçesi ve ekleri, tanık anlatımları ile birlikte yürütülen soruşturma kapsamında elde edeceği deliller ile şüpheliler tarafindan nitelikli ve örgütlü olarak dolandırıldığı açık ve net olduğunu . Bu sebepler ile savcılığa yapılan şikayet dilekçesi ile başvurmak suretiyle şüphelilerin (bilgileri yer almayanların tespiti ile birlikte) cezalandırılması için gerekli işlemlerin başlatılmasını vekaleten müşteki/şikayetçi müvekkil adına talep etmiştir. Şikayet eden H. H. Vekili Av. H. E. Ç. EKLER : Whatsap yazışma kayıtları Elden para alındığını gösteren belgeler Çok sayıda banka dekontu
Dosya yerel ve ulusal medya tarafından takip edilmeye devam ediliyor.