Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse Muhtarlar Günü Buluşmasında Konuştu: “Hepimizin Ortak Amacı Giresun”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kale Sosyal Tesisleri’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi. YENİ Parti Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’in de katıldığı programda muhtarların yerel yönetimlerdeki rolüne, mahallelerin ihtiyaçlarının belirlenmesine ve ortak akılla hizmet üretmenin önemine dikkat çekildi.

Ekim 20, 2026 - 20:53
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse Muhtarlar Günü Buluşmasında Konuştu: “Hepimizin Ortak Amacı Giresun”

BAŞKAN KÖSE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekte buluştu. 20 Ekim 2026 tarihinde yapılan basın açıklamasına konu olan program, Kale Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Buluşmaya YENİ Parti Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de katıldı.

Programda merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla yakından ilgilenen Başkan Fuat Köse, davetlilerle sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. Samimi diyalogların yaşandığı buluşmada, muhtarların yerel yönetimlerle vatandaşlar arasındaki iletişimde üstlendiği görev ve sorumluluklar öne çıktı.

“MUHTARLARIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN SESİDİR”

Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm muhtarların gününü kutlayan Belediye Başkanı Fuat Köse, muhtarlığın demokrasinin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Muhtarların mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını yakından bildiğini ifade eden Köse, “Muhtarlarımız, mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın sevincini, üzüntüsünü, talebini ve beklentisini en yakından bilen, onların sesi olan çok kıymetli temsilcilerimizdir. Sizler, sadece bir mahallenin, köyün yöneticisi değil, aynı zamanda orada yaşayan her vatandaşımızın derdiyle dertlenen, ihtiyaçlarını takip eden ve çözüm arayan insanlarsınız.” dedi.

“SİZLERİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ SON DERECE ÖNEMSİYORUZ”

Giresun Belediyesi olarak kentin bütün mahallelerine eşit hizmet ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Köse, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve sorunlara kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını vurguladı.

Muhtarların sahadaki gözlemlerinin hizmet planlamasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Köse, “Çünkü bir mahallede hangi sorunun öncelikli olduğunu, hangi sokağın hizmet beklediğini, hangi bölgede altyapı ihtiyacı bulunduğunu en iyi bilenlerin başında sizler geliyorsunuz. Sizlerden gelen talepler, bizim hizmet planlamamıza yol gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Belediyenin yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Köse, altyapıdan üstyapıya, içme suyundan kanalizasyona, yol ve kaldırım çalışmalarından park ve çevre düzenlemelerine kadar farklı alanlarda hizmetlerin devam ettiğini aktardı.

Kentte çözüm bekleyen sorunların bulunduğunu da dile getiren Köse, bu sorunların göz ardı edilmeden, mevcut imkânların doğru kullanılması ve ortak akılla hareket edilmesiyle çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Hiçbir mahallenin kendisini ihmal edilmiş hissetmesini istemediklerini kaydeden Köse, ihtiyaçların öncelik sırasına göre değerlendirilerek çalışmaların planlı biçimde sürdürüleceğini ifade etti.

“HEPİMİZİN ORTAK AMACI GİRESUN’UMUZU DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK”

Muhtarların zorlu şartlarda ve yoğun çalışma temposuyla hizmet verdiğine dikkat çeken Köse, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bizler aynı şehrin insanlarıyız. Hepimizin ortak amacı Giresun’umuzu daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha güzel bir kent hâline getirmek. Zaman zaman zorlu şartlarda, yoğun bir çalışma temposu içerisinde hizmet veriyorsunuz. Bütün bu emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ GEZMİŞ’TEN MUHTARLARA TEŞEKKÜR

YENİ Parti Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de programda yaptığı selamlama konuşmasında tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Muhtarlığın fedakârlık ve sorumluluk gerektiren önemli bir kamu hizmeti olduğunu belirten Gezmiş, muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Gezmiş, muhtarlığın vatandaşların devlet ve yerel yönetimlerle kurduğu ilişkinin ilk halkasını oluşturduğuna dikkat çekti.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve muhtarların katıldığı program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.