HALK-SEN Genel Başkanı Rufay Karahan da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
HALK-SEN Genel Başkanı Rufay Karahan, açıklamasında “Bir sendikacı açlık grevine girdi, DİSK ve TÜRK-İŞ sessiz. İsim bile anmıyorlar.” ifadelerini kullandı.
GÜRKAN GENÇ
Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun, Sincan Cezaevi’nde süresiz açlık grevine başladığı bildirildi. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık bir haftadır tutuklu bulunan Aksu, tutukluluğunu protesto etmek ve tahliye talebini dile getirmek amacıyla 31 Ağustos saat 17.00 itibarıyla açlık grevine başladı.
Aksu’nun cezaevindeki durumuna ilişkin gelişme, kendisini Sincan Cezaevi’nde ziyaret eden YENİ Parti Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından da kamuoyuna duyuruldu. Bayraktutan, Aksu’nun sendikal haklara yönelik müdahaleleri protesto etmek amacıyla süresiz açlık grevine başladığını belirtti.
MADEN İŞÇİLERİNİN EYLEMLERİ SIRASINDA TUTUKLANDI
Başaran Aksu ile Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki madenlerde çalışan işçilerin ücret ve diğer işçilik alacakları için sürdürdükleri eylemler sırasında tutuklandı.
Aksu hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasının yöneltildiği, Aksu ile Çakır’ın ise 26 Ağustos’ta tutuklandığı bildirildi.
Aksu’nun açlık grevine başlamasının ardından Bağımsız Maden-İş, Aksu ve Çakır’ın serbest bırakılması çağrısını yineledi.
KARAHAN’DAN DİSK VE TÜRK-İŞ’E TEPKİ
HALK-SEN Genel Başkanı Rufay Karahan, açıklamasında “Bir sendikacı açlık grevine girdi, DİSK ve TÜRK-İŞ sessiz. İsim bile anmıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Karahan, iki büyük işçi konfederasyonunun süreçte sendikal dayanışma göstermesi gerektiğini belirterek, Başaran Aksu’nun durumunun kamuoyunun gündeminde tutulması gerektiğini vurguladı.
SENDİKAL HAKLAR VE DAYANIŞMA GÜNDEMDE
Başaran Aksu’nun tutukluluğunun ardından süresiz açlık grevine başlaması, sendikal haklar, örgütlenme özgürlüğü ve sendikal dayanışma başlıklarını yeniden gündeme taşıdı.
Aksu’nun başlattığı açlık grevi sürerken Bağımsız Maden-İş’in tahliye çağrıları ile HALK-SEN Genel Başkanı Rufay Karahan’ın sendikal dayanışma vurgusu tartışmanın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.