İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: “2026 yılı atama döneminde 19 bin 96 emniyet personelimizin yeni görev yerlerini belirledik”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2026 Yılı Genel Atama Dönemi kapsamında bin 528 amir ve 17 bin 568 polis memuru olmak üzere toplam 19 bin 96 emniyet personelinin yeni görev yerlerinin belirlendiğini açıkladı. Çiftçi, emniyet teşkilatının kamu düzeni ve güvenliğin sağlanmasındaki rolüne dikkat çekerek personel ve ailelerine başarı ve hayırlı görev temennisinde bulundu.

Haz 15, 2026 - 22:33
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: “2026 yılı atama döneminde 19 bin 96 emniyet personelimizin yeni görev yerlerini belirledik”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2026 Yılı Genel Atama Dönemi kapsamında gerçekleştirilen atamaların tamamlandığını duyurdu.

Bakan Mustafa Çiftçi, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 2026 Yılı Genel Atama Dönemi kapsamında, bin 528 amirimiz ve 17 bin 568 polis memurumuz olmak üzere toplam 19 bin 96 kahraman emniyet personelimizin yeni görev yerlerini belirledik.” ifadelerini kullandı.

“Aynı İnanç ve Azimle Hizmet Edecekler”

Yeni görev yerlerine atanan personelin üstlendiği sorumluluğa vurgu yapan Çiftçi, “Her biri; milletimizin huzuru, devletimizin güvenliği ve kamu düzenimizin muhafazası için gece gündüz demeden büyük bir fedakârlıkla görev yapan teşkilat mensuplarımız, yeni görev yerlerinde de aynı inanç, azim ve sorumluluk anlayışıyla hizmet etmeyi sürdürecektir.” dedi.

Türk Polis Teşkilatına Vurgu

Türk Polis Teşkilatının devlet ve millet adına önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Çiftçi, “Türk Polis Teşkilatımız, devletimizin kudretini, milletimizin duasını ve ay yıldızlı bayrağımızın emanetini omuzlarında taşımaktadır.” açıklamasında bulundu.

Atamaların teşkilata, personele ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Çiftçi, “Rabbim her birini görünür görünmez her türlü tehlikeden muhafaza eylesin. Görevlerinde muvaffakiyetler versin. Allah yar ve yardımcıları olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI