İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban: “Öğrencilerimizin Cesaretli Olmasını, Hayaller Kurup İcatlar Yapmasını İstiyoruz”

Bursa’nın İnegöl ilçesinde İnegöl Belediyesi ile İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen TÜBİTAK 4006-C İlçe Bilim Festivali’nde, 20 okuldan 210 öğrencinin hazırladığı 73 proje vatandaşların beğenisine sunuldu. Bilimsel düşünceyi teşvik eden festivalde öğrenciler projelerini tanıtırken, protokol üyeleri stantları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haz 17, 2026 - 15:19
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban: “Öğrencilerimizin Cesaretli Olmasını, Hayaller Kurup İcatlar Yapmasını İstiyoruz”

İnegöl Belediyesi ile İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006-C İlçe Bilim Festivali, Hikmet Şahin Kültür Parkı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan ve yoğun ilgi gören organizasyon, bu yıl da öğrencilerin bilimsel çalışmalarını toplumla buluşturdu.

73 Proje Ziyaretçilerin Beğenisine Sunuldu

Türkiye genelinde 43 ilden 69 ilçenin destek almaya hak kazandığı TÜBİTAK 4006-C İlçe Bilim Festivali kapsamında İnegöl’de yürütülen projeler arasından seçilen çalışmalar sergilendi. Ortaokul ve lise kademesindeki 20 okuldan toplam 210 öğrenci, 40 öğretmenin rehberliğinde hazırladığı 73 projeyi ziyaretçilere tanıttı.

Festivalin açılış programına ilçe protokolü, eğitim camiası temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik boyunca öğrenciler projelerinin amaçlarını, hazırlanış süreçlerini ve elde edilen sonuçları ziyaretçilerle paylaştı.

“Gençlerimizin Cesaretli Olmasını İstiyoruz”

Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Öğrencilerimizin, gençlerimizin geleceğine dokunabilmek için onlara mihmandarlık edebilmek için tüm kurumlarımızla gayret ediyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin cesaretli olmasını istiyoruz. Hayaller kurmalarını, icatlar yapmalarını istiyoruz. Onların bunları gerçekleştirebilmesi için de uygun zeminler hazırlıyoruz.” dedi.

Alper Taban, “Bu noktada bizlerden talep ve isteklerinizi mutlaka paylaşın. Kütüphaneler, sanat, spor, kültür... Pek çok anlamda sizler için uygun zeminler oluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Merak Eden ve Sorgulayan Gençlik Bizim İhtiyacımız Olan Gençlik”

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan da konuşmasında bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Eren Arslan, “Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Biz gençlerimizi ne kadar bilgiyle, çağın gerekleriyle donatırsak ülkemizin ve gençlerimizin geleceği de o kadar güvence altında olacaktır.” diye konuştu.

TÜBİTAK destekli projelerin gençlerin gelişimine katkı sunduğunu belirten Arslan, “Merak eden, sorgulayan, bilginin peşinde koşan gençlik bizim ihtiyacımız olan gençlik. Bu etkinlikler de bunlara vesile olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri festival alanındaki stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı. Bilimsel merakı teşvik eden ve gençlerin üretkenliğini ortaya koyan çalışmalar, katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI