İYİ Parti Çorum İl Başkanı Av. Hakan Tekercioğlu: “19 Mayıs bağımsızlık ve yeniden ayağa kalkıştır”

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Av. Hakan Tekercioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesini dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek gençliğin cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

May 18, 2026 - 13:02
İYİ Parti Çorum İl Başkanı Av. Hakan Tekercioğlu: “19 Mayıs bağımsızlık ve yeniden ayağa kalkıştır”

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Av. Hakan Tekercioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden ayağa kalkışının simgesi olduğunu ifade etti. Tekercioğlu, “19 Mayıs 1919; büyük bir milletin yeniden ayağa kalkışının, bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.” dedi.

19 Mayıs’ın milli mücadelenin başlangıcı olduğuna dikkat çeken Tekercioğlu, Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı en büyük adımlardan birinin bu tarih olduğunu kaydetti. Tekercioğlu, “19 Mayıs, aziz milletimizin bağımsızlık yolunda attığı en büyük adımlardan biri; imanla, kararlılıkla ve milli şuurla verilen kutlu mücadelenin başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı.

“19 Mayıs ruhu gençlerde yaşamaya devam ediyor”

19 Mayıs ruhunun bugün de gençlerin özgürlük tutkusu ve cumhuriyet değerlerine bağlılığında yaşadığını belirten Tekercioğlu, “19 Mayıs, Türk milleti için tarihi bir dönüm noktasıdır.” diye konuştu.

Türk gençliğinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağını vurgulayan Tekercioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin aklın, vicdanın ve adaletin ışığında sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti.

“Türk milletinin karakteri bağımsızlıktır”

Tekercioğlu açıklamasında, “Türk milletinin karakteri bağımsızlıktır. Tarih boyunca hiçbir esareti kabul etmeyen aziz milletimiz, milli mücadele ruhuyla yeniden şahlanmış; birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir destan yazmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

19 Mayıs’ın gençliğe duyulan güvenin de simgesi olduğunu belirten Tekercioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü gençlere armağan etmesinin, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde yükseleceğine duyduğu güvenin göstergesi olduğunu ifade etti.

Gençlerin ülkenin kalkınması ve hedeflerine ulaşmasında en önemli güç olduğunu kaydeden Tekercioğlu, “Gençlerimiz; ülkemizin kalkınmasında, üretim gücünün artmasında, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en büyük ve en önemli güvencemizdir.” dedi.

Tekercioğlu, mesajının sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile milli mücadele kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirterek, vatandaşların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI