İz Bırakanlar Cemiyeti Halfeti’de Kur’an Kursu Öğrencilerini Tarih ve Doğayla Buluşturdu

İz Bırakanlar Cemiyeti tarafından Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde düzenlenen gezi programında yaklaşık 30 Kur’an kursu öğrencisi ve 5 öğretmen tarihi alanları ziyaret etti, tekne turuna katıldı ve sosyal etkinliklerle motivasyon kazandı. Cemiyet Başkanı Abdulkadir Şanlı, Meşveret Meclisi çalışmalarıyla gençlere yönelik projelerin sürdüğünü açıkladı.

May 14, 2026 - 08:27
İz Bırakanlar Cemiyeti Halfeti’de Kur’an Kursu Öğrencilerini Tarih ve Doğayla Buluşturdu


İz Bırakanlar Cemiyeti, manevi eğitim alan Kur’an kursu öğrencilerine yönelik sosyal etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde gezi programı düzenledi. Yaklaşık 30 öğrenci ve 5 öğretmenden oluşan grup, Halfeti’nin tarihi ve doğal noktalarını ziyaret ederek kültürel bir deneyim yaşadı.

Program kapsamında öğrenciler ilk olarak Halfeti’nin simgeleri arasında yer alan Karagül Bahçeleri’ni gezdi. Ardından gerçekleştirilen tekne turunda öğrenciler, Fırat Nehri üzerinde sular altında kalan tarihi bölgeleri yakından inceleme fırsatı buldu. Gezi boyunca “Batık Minare” ve çevredeki tarihi kalıntılar ziyaret edildi.

“Gençlerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Programa katılan İz Bırakanlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Şanlı, cemiyetin gençlere yönelik çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Abdulkadir Şanlı, eğitim faaliyetlerinin yalnızca sınıf ortamıyla sınırlı olmadığını belirterek, sosyal ve kültürel etkinliklerin de önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Abdulkadir Şanlı, “Bizler sadece bugünü değil, geleceği inşa edecek olan gençlerimizin yanındayız. İz Bırakanlar Cemiyeti olarak yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Meşveret Meclisimiz aracılığıyla da ortak akılla hareket ediyor, toplumumuza fayda sağlayacak projeler üretiyoruz.” dedi.

Şanlı, düzenlenen gezilerin öğrencilerin gelişimine katkı sunduğunu belirterek, “Bu tür gezilerle evlatlarımızın ufuklarını açmayı, onlara manevi eğitimin yanında sosyal bir vizyon katmayı amaçlıyoruz. Faaliyetlerimize hız kesmeden, her geçen gün daha da güçlenerek devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Halfeti’de Kültürel ve Manevi Atmosfer

Gün boyu devam eden etkinliklerde öğrenciler hem Halfeti’nin tarihi dokusunu keşfetti hem de sosyal aktivitelerle vakit geçirdi. Programa katılan kursiyerler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, gezi sayesinde farklı tarihi ve kültürel alanları görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, Şanlıurfa’nın manevi atmosferinden aldıkları motivasyonla eğitim programlarına geri döndü.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI