Karabağlar’da 12’nci Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası Genç Sporcuları Bir Araya Getirdi
Karabağlar Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde 12 farklı ilden 95 sporcunun katılımıyla iki gün boyunca sürdü. Açılış hamlesini Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın yaptığı turnuva, 6 yaş grubunda gerçekleşen müsabakalar, teşekkür konuşmaları ve dereceye giren sporculara verilen madalyalarla tamamlandı.
Karabağlar Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 12’nci Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası ile genç sporcuları bir araya getirdi. Turnuva, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde iki gün boyunca devam etti.
Açılış hamlesini Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay yaptı. Organizasyon, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği’nin desteğiyle gerçekleştirildi.
Etkinliğe 12 farklı ilden 95 sporcu katıldı. 8 yaş altı, 10 yaş altı ve 14 yaş altı kategorilerinde kız ve erkek sporcular toplam 6 yaş grubunda yarıştı.
“Turnuva Sorunsuz ve Başarılı Şekilde Gerçekleşti”
Turnuva başhakemi Mehmet Canaç ile Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Abuzer Altuntaş, yaptıkları konuşmalarda organizasyona ev sahipliği yapan Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür etti. Canaç ve Altuntaş, “Sağlanan desteklerle turnuva sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleşti. Emeği geçen herkese ve büyük özveri gösteren tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Kötülükleri ve Karanlıkları Şah Mat Ederek Yolumuza Devam Edeceğiz”
Başkan Helil Kınay, turnuvanın kendileri için taşıdığı öneme dikkat çekti. Kınay, “Her yeni yıl, çocuklarımızın başarısı, ailelerimizin desteği ve emeği geçen herkesin katkısıyla daha da anlamlı hâle geliyor. İki gün boyunca çocuklarımız hem öğrendiler hem de özgüven, disiplin ve inançlarını geliştirdiler. Çocuklarımızın açtığı bu yollardan ilerleyerek geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Zorluklar olsa da dayanışma ve kararlılıkla, kötülükleri, karanlıkları ve yobazlıkları ‘şah mat’ ederek yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Dereceye Giren Sporcular Açıklandı
Turnuvada 8 yaş altı erkeklerde Cihangir Altıntaş birinci, Yaman Kurt ikinci, Emir Karaca üçüncü oldu.
8 yaş altı kızlarda Gökçe Ayla Güneş birinci, Deniz Erol ikinci, Doğa Yürük üçüncü oldu.
10 yaş altı erkeklerde Mehmet Uğur Dinç birinci, İnci Muratoğlu ikinci, Dora Söbeli üçüncü oldu.
10 yaş altı kızlarda İnci Muratoğlu birinci, Ela Yeniel ikinci, Zeynep Su Karınca üçüncü sırada yer aldı.
14 yaş altı erkeklerde Can Soydan birinci, Sarp Tören ikinci, Kaan Acun üçüncü oldu.
14 yaş altı kızlarda Eslem Tolan birinci, Üygen Beray Özgün ikinci, Eda Şudaşdemir üçüncü oldu.
Dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri Başkan Helil Kınay ile federasyon yetkilileri tarafından verildi. İlk 10’a giren tüm sporculara ayrıca madalya takdim edildi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI