Keşkek Şöleni Dokuma Park’ta Yörük kültürünü yaşattı, Başkan Kocagöz: 'Yörük kültürü bu toprakların özüdür'
Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Keşkek Şöleni'nde Yörük kültürü coşkulu etkinliklerle yaşatıldı. Dokuma Park'ta yapılan etkinlikte keşkek ikram edildi, halk oyunları sergilendi, geleneksel kıyafetler ilgi gördü. Başkan Mesut Kocagöz'ün hem kültürel birliktelik hem de siyasal mesajlar verdiği konuşması dikkat çekti.
Yörükler Dokuma Park'ta buluştu
Fethiye ve Seydikemerliler Derneği tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Keşkek Şöleni, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Dokuma Park’ta gerçekleşti. Etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Şölen, geleneksel Yörük motifleriyle süslenmiş giriş alanı ve renkli etkinlikleriyle dikkat çekti.
Geleneksel kıyafetler ve halk oyunları ilgi gördü
Etkinlik boyunca Fethiye ve Seydikemer yöresine özgü halk oyunları sahnelendi. Rengarenk Yörük kıyafetleriyle alanda yer alan katılımcılar, görsel bir şölen oluşturdu. Şölende, Yörük mutfağının simgesi olan keşkek de konuklara ikram edildi.
Başkan Kocagöz: 'Bu kültür bizim mayamızdır'
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de etkinliğe katılarak katılımcılarla bir araya geldi. Kocagöz, konuşmasında şunları söyledi:
'Yörük kültürü, bu toprakların özüdür, mayasıdır. Göçebe hayatın getirdiği dayanışma, üretkenlik ve doğayla uyum, bugünkü toplumsal değerlerimizin temelini oluşturur. Keşkek gibi yöresel yemeklerimiz sadece birer lezzet değil; aynı zamanda paylaşmanın, birlikteliğin sembolüdür. Böyle festivallerle hem kültürümüzü yaşatıyor hem de gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu geleneği sürdüren Fethiye ve Seydikemerliler Derneği’ni yürekten kutluyorum.'
Siyasi gündem de konuşmalara yansıdı
Kocagöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıya da değinerek siyasi mesajlar verdi. Kocagöz konuşmasında, 'Bu millet için bu bayrak için canımızı vermeye hazırız. Bizim liderimize de öyle… Bu bizim ülkemize yapılmış bir komplodur. Maalesef ülkemizde karanlık günler var. Feda olsun bu bayrağa, millete bu vatana… Belediye başkanlarımız içerde. Bunlar tutuksuz yargılanabilir. Adaletimize güveniyoruz. Bu adalet bizim adaletimiz. Sizler çiçekleri ne kadar koparırsanız keserseniz baharın gelişini engelleyemezsiniz' ifadelerini kullandı.
Yörük poşusu hediyesi
Etkinlik sonunda Fethiye ve Seydikemerliler Derneği Başkanı Mehmet Köroğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e geleneksel Yörük poşusu hediye etti.