Kuşadası’nda 8-13 yaş grubu için ücretsiz satranç ve akıl oyunları kursları başladı

Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği ve Kuşadası Belediye Spor iş birliğiyle düzenlenen satranç ve akıl oyunları kursları, 8-13 yaş arası çocukların zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla yaz boyunca ücretsiz olarak devam edecek.

Tem 29, 2025 - 19:40
Kuşadası’nda 8-13 yaş grubu için ücretsiz satranç ve akıl oyunları kursları başladı


Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği ve Kuşadası Belediye Spor iş birliğinde 8-13 yaş grubu çocuklara yönelik ücretsiz satranç ve akıl oyunları kursları başlatıldı. Kurslar, yaz dönemi boyunca Salı ve Perşembe günleri İstasyon Kuşadası’nda düzenleniyor.

Kurslar, çocukların zihinsel gelişimlerini desteklemek ve tatil dönemlerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla iki grup halinde yürütülüyor. Eğitimler 09.30 ve 11.00 saatlerinde olmak üzere iki ayrı seans halinde gerçekleştiriliyor.

Satranç ve Akıl Oyunları Bir Arada
Satranç dersleri temel seviyeden başlayarak ileri düzeye kadar ilerleyen bir programla veriliyor. Çocuklara yalnızca taşların nasıl hareket ettiği öğretilmekle kalmayıp, stratejik düşünme, plan yapma ve sabırlı olma gibi becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

Akıl oyunları bölümünde ise çocuklar, “Oyuncu Beyinler Junior” kitabındaki oyunlarla tanışıyor. Sudoku, ABC bağlama ve patika gibi kâğıt tabanlı oyunların yanı sıra apartmanlar, yıldız savaşları ve pentominolar gibi strateji oyunlarıyla analitik düşünme yeteneklerini geliştiriyor.

Eğitmenlerden Açıklamalar
Akıl Oyunları eğitmeni Eyüp Can Han, bu etkinliklerin çocukların zihinsel gelişimine çok yönlü katkı sağladığını belirterek analitik düşünme becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını söyledi. Satranç antrenörü Gülşah Eroltu ise Kuşadası Belediyesi bünyesinde çocuklara eğitim vermekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Çocukların öğrenme hevesi ve gelişim hızları bizi motive ediyor.” dedi.

Yoğun ilgi gören kursların, yaz tatilinin ardından okul döneminde de devam etmesi planlanıyor. Kuşadası Belediyesi, çocukların gelişimini destekleyen sosyal ve eğitici projelere önümüzdeki süreçte de yer vereceğini açıkladı.