Manisa 100 hibeli “Damlama Sulama Borusu Bizden” destek programını başlattı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, üzüm, zeytin ve sebze üreticilerine yönelik yüzde 100 hibeli “Damlama Sulama Borusu Bizden” destek programını başlattı. 2 Mart’ta başlayan başvurular 31 Mart 2026’ya kadar sürecek. ÇKS ve Çiftçi belgesinde toplam arazi varlığı 25 dekar ve altı olan üreticiler, destekten yararlanabilecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde suyun verimli kullanımını sağlamak ve üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla “Damlama Sulama Borusu Bizden” destek programını hayata geçirdi. Program kapsamında, üzüm, zeytin ve sebze üreticilerine yüzde 100 hibeli damlama sulama borusu desteği sağlanacağı bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, başvuruların 2–31 Mart 2026 tarihleri arasında alınacağı belirtilerek, destekten ÇKS ve Çiftçi belgesinde kayıtlı toplam arazi varlığı 25 dekar ve altı olan üreticilerin faydalanabileceği kaydedildi. Başvuru işlemlerinin ve program detaylarının manisa.bel.tr internet adresi üzerinden yürütüleceği ifade edildi.
“Kuraklık Tehdidine Karşı Somut Adım”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, destek programına ilişkin yaptığı açıklamada, kuraklık tehdidi ve artan maliyetlerin üreticileri zorladığını belirtti. Besim Dutlulu, “Manisa’mızın üzümü, zeytini ve sebzesi bu kentin emeği, bereketi. Kuraklık tehdidi ve artan maliyetler üreticimizi zorluyor. Biz de üreticimizin yanında duruyor, suyu daha verimli kullanacak çözümleri destekliyoruz.” dedi.
Proje ile hem maliyetlerin azaltılacağını hem de su kaybının önüne geçileceğini vurgulayan Besim Dutlulu, “‘Damlama Sulama Borusu Bizden’ destek projemiz ile çiftçilerimize yüzde 100 hibe destek vererek hem çiftçimizin maliyetini azaltacağız hem de tarlada su kaybını en aza indirerek suyumuzu dolayısıyla da geleceğimizi koruyacağız.” ifadelerini kullandı.
Başvuru sürecinin başladığını hatırlatan Besim Dutlulu, “Projemiz ile ilgili başvuru süreci başladı. Bereketli topraklarımızda üretimin durmaması için çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.