Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız: “Hayırseverimizin Desteği Çok Kıymetli”

Manisa Bedensel Engelliler Derneği, yurt dışında yaşayan hayırsever bir iş insanının bağışladığı kurban ve adak etlerini ihtiyaç sahibi engelli bireylere ulaştırdı. Kurban Bayramı’nın paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, yıllardır süren desteğin dernek faaliyetleri ve üyeler açısından büyük önem taşıdığını belirterek hayırsevere teşekkür etti.

Haz 14, 2026 - 22:14
Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız: “Hayırseverimizin Desteği Çok Kıymetli”

Manisa Bedensel Engelliler Derneği tarafından, yurt dışında yaşayan hayırsever bir iş insanının bağışladığı kurban ve adak etleri dernek üyelerine dağıtıldı. Dernek binası önünde gerçekleştirilen programda ihtiyaç sahibi engelli bireyler ve aileleri desteklenirken, Kurban Bayramı’nın dayanışma ve paylaşma ruhu da yaşatıldı.

Dernek görevlileri tarafından özenle hazırlanan etler, ihtiyaç sahibi üyelere ulaştırıldı. Dağıtım programına dernek üyeleri yoğun ilgi gösterirken, etkinlik boyunca hem bayram sevinci hem de yardımlaşmanın mutluluğu paylaşıldı.

“Desteğini Hiçbir Zaman Esirgemedi”

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, hayırsever iş insanına teşekkür ederek, “2008 yılında dernek başkanı oldum. Başkan olduğum günden bu yana bu hayırseverimiz desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Derneğimizin ayakta kalmasında büyük katkıları bulunuyor. Özellikle Kurban Bayramı gibi manevi değeri yüksek günlerde kader arkadaşlarımızın hem tenceresinin hem de gönlünün dolmasına vesile oluyor.” dedi.

Yıldız, “Kurbanlık ve adaklık etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Allah kendisinden razı olsun. Kendisi yurt dışında çalışıyor ve güçlü bir sanayicimiz. Biz eksiltiyoruz, Allah yerine doldursun. Verdiği desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Toplum Tarafından Unutulmadıklarını Hissediyorlar”

Yapılan yardımın yalnızca maddi bir destek olmadığını vurgulayan Yasemin Yıldız, engelli bireylerin toplum tarafından unutulmadığını hissetmelerinin de son derece önemli olduğunu belirtti. Bayramların paylaşma, yardımlaşma ve birlik duygularını güçlendirdiğini kaydeden Yıldız, hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Et dağıtımından yararlanan dernek üyeleri de destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üyeler, yardımın aile bütçelerine katkı sağladığını ve bayram sevincini artırdığını ifade ederek bağışta bulunan hayırsevere ve dernek yönetimine teşekkür etti.

Dernek yetkilileri, yıl boyunca ihtiyaç sahibi engelli bireylere yönelik sosyal destek çalışmalarının sürdüğünü belirterek, hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla kişiye ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti. Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen et dağıtımı, derneğin yürüttüğü sosyal dayanışma çalışmalarının anlamlı örneklerinden biri olarak öne çıktı.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI