Manisa Büyükşehir Belediyesi Kış Başlangıcında Üç Mahallede Odun Dağıtımını Sürdürerek İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Sağlıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte sosyal destek çalışmalarını genişleterek yakacak odun yardımına başladı. İlk dağıtımın Şehzadeler ilçesi Bayındırlık Mahallesi’nde yapılmasının ardından Ahmet Bedevi ve Kazım Karabekir mahallelerine de ulaşıldı. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından budanan ağaçlardan elde edilen odunlar, Sosyal Hizmetler Dairesi ekiplerince çuvallanarak doğal gaz kullanmayan ihtiyaç sahibi ailelere kapı kapı teslim ediliyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte yakacak desteğini yeniden hayata geçirerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara odun dağıtımına başladı. İlk dağıtım Şehzadeler ilçesi Bayındırlık Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Budanan Ağaçlar Yakacağa Dönüştürülüyor
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ağaç budama çalışmalarından elde edilen odunlar, Büyükşehir Belediyesi’nin şantiyesinde kesilerek küçük parçalara ayrıldı. Çuvallanan odunlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Sosyal Hizmetler Dairesi’ne teslim edildi.
“Doğal Gaz Kullanmayan Ailelere Ulaştırıyoruz”
Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Kul, Bayındırlık Mahallesi’nden sonra Ahmet Bedevi ve Kazım Karabekir mahallelerinde de yardımların sürdüğünü belirterek, “Kent Estetiği Dairesi Başkanlığımızın ağaç budama çalışmalarından elde edilen odunları değerlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Çuvallanan odunların bize tesliminin ardından özellikle doğal gaz kullanmayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Amacımız hem bu malzemeyi değerlendirmek hem de vatandaşlarımıza kış aylarında destek olmak. Dağıtımlarımız kış boyunca devam edecek.” dedi.
“Hem Gönüller Hem Yuvalar Isınıyor”
Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Bedirhan Çiçek, çalışmanın mahalleliler için önemli bir destek olduğuna dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyemiz, kışın hissedilmeye başladığı bu günlerde sosyal belediyeciliğe yakışır şekilde hareket ediyor. Vatandaşı rencide etmeden, kapılarına kadar odunları ulaştırıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların yakacak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Yapılan yardımlardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu yardımla hem gönülleri hem yuvaları ısıtıyor.” ifadelerini kullandı.
Dağıtımlar Kış Boyunca Sürecek
Büyükşehir Belediyesi, kış koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte odun desteğini diğer mahallelerde de sürdüreceğini açıkladı.**