Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan: “Birlik ve dayanışma içinde bir bayram diliyorum”
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda bayramların birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını güçlendirdiğini belirtti. Pehlivan, Menemen Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederken, Gazze, Doğu Türkistan ve Arakan başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde acı yaşayan mazlumlar için de dayanışma çağrısında bulundu.
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Pehlivan, bayramların toplumsal birlikteliği güçlendiren özel günler olduğuna dikkat çekerek, paylaşma ve dayanışma kültürünün yaşatılmasının önemini vurguladı.
Başkan Pehlivan, “İslam alemi ve milletimiz için kıymeti büyük olan bu bayram gününde, bayram kavramının hakkıyla yaşanması, savaş ve katliam acılarının bitmesi en büyük dileğimdir.” ifadelerini kullandı.
“Bayram Demek Birlikte Olmanın Kıymetini Anlamaktır”
Kurban Bayramı’nın manevi yönüne dikkat çeken Aydın Pehlivan, bayramların aileleri bir araya getiren, kırgınlıkları sona erdiren ve toplumsal bağları güçlendiren özel zamanlar olduğunu belirtti. Pehlivan, “Bayram demek, ailelerin bir araya geldiği, küslerin barıştığı, yüzlerin güldüğü, gönüllerin alındığı, hep birlikte ve bir arada olmanın kıymetinin anlaşıldığı zaman demektir.” dedi.
Bayram hazırlıklarının toplumdaki heyecanı artırdığını ifade eden Pehlivan, “Kurban Bayramı demek, eti ve yemeği sofraya gelene kadar dağıtıp paylaşmanın huzurunu yaşamaktır.” sözleriyle paylaşmanın önemine işaret etti.
“Kimsenin Kendini Yalnız Hissetmeyeceği Bir Dayanışma İçindeyiz”
Menemen Belediyesi’nin sosyal destek çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Pehlivan, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımların sürdüğünü belirtti. Pehlivan, “Biz de Menemenliler ve Menemen Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı dayanışma içinde karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize erzak dağıtımından, evlatlarımızın giydirilmesine kadar, ilçemizde kimsenin kendini yalnız hissetmeyeceği bir dayanışmaya imza atıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mazlum Coğrafyalara Destek Mesajı
Başkan Pehlivan, mesajında Gazze, Doğu Türkistan ve Arakan’da yaşanan insani krizlere de değindi. Bayram sevincinin yanında dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan acıların da unutulmaması gerektiğini belirten Pehlivan, “Kurban Bayramı’nın sevincini yaşadığımız şu günlerde, bir yandan da başta gönül coğrafyamız olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar ve katliamlarda acı çeken mazlumların hüznünü yüreğimizde hissediyoruz. Diliyorum ki bu bayram, mazlumların acılarının dinmesi için bir milat olur.” dedi.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI